Home » D:News » Ai apelat astăzi la „Dr. Google”? De ce luni este ziua cu cele mai multe căutări medicale pe Google

Ai apelat astăzi la „Dr. Google”? De ce luni este ziua cu cele mai multe căutări medicale pe Google

Ai apelat astăzi la „Dr. Google”? De ce luni este ziua cu cele mai multe căutări medicale pe Google
Publicat: 12.05.2014
Cele mai multe căutări medicale de pe motorul online Google sunt realizate în cursul zilelor de luni, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea de Stat din San Diego (SUA).

După excesele din weekend, este normal ca oamenii să fie îngrijoraţi de efectele acestora asupra organismului, afirmă autorii studiului.

Căutările pe teme medicale realizate pe Google ating un vârf în prima zi lucrătoare din săptămână. Ziua de marţi ocupă, la mică distanţă, locul al doilea din acest punct de vedere.

Însă, pe măsură ce săptămâna înaintează, oamenii îşi pierd interesul faţă de problemele medicale, potrivit cercetătorilor de la Universitatea de Stat din San Diego.

Se estimează că, în medie, 160 de milioane de căutări pe teme medicale sunt realizate pe Google în fiecare zi a anului.

Oamenii de ştiinţă au dorit să afle dacă există o corelaţie între momentul în care oamenii îşi fac cele mai mari griji în legătură cu starea lor de sănătate şi modelele săptămânale de declanşare a bolilor.

De exemplu, numeroase studii sugerează că rata de producere a infarctelor cunoaşte un vârf în zilele de luni.

Un studiu realizat în Scoţia pe o durată de 10 ani arată că numărul deceselor cauzate de maladiile cardiace atinge cele mai ridicate valori în zilele de luni şi cele mai scăzute valori în zilele de marţi.

Consumul excesiv de alcool din timpul weekendului, combinat cu stresul cauzat de mersul la serviciu în ziua de luni generează un stres suplimentar pentru inimă.

Alte studii sugerează că miercuri este cea mai deprimantă zi din săptămână, probabil din cauza faptului că este cea mai îndepărtată de weekend.

Cercetătorii din San Diego au analizat căutările medicale efectuate pe Google în fiecare zi din 2005 până în 2012.

Comparând procentajele zilnice cu volumul total de căutări de pe Google, savanţii americani au descoperit că cele din zilele de luni şi de marţi erau cu 30% mai mari decât procentajele adunate ale tuturor celelalte zile ale săptămânii.

Căutările medicale au scăzut cu trei procente în zilele de miercuri, cu 15 procente în zilele de joi, s-au înjumătăţit în zilele de vineri şi au scăzut cu 80% în cursul zilelor de sâmbătă.

Duminica, interesul faţă de chestiunile medicale au cunoscut o uşoară creştere – înainte de a atinge din nou valori de vârf în zilele de luni.

Cercetătorii americani sunt de părere că studiul lor este în concordanţă cu o serie de date medicale potrivit cărora crizele de hipertensiune, infarctele, accidentele vasculare cerebrale şi bolile infecţioase par să înregistreze vârfuri de frecvenţă la începutul săptămânii – un model medical cunoscut sub denumirea de „ritm circaseptan” (ciclul de şapte zile ale săptămânii, în care se 

împart procesele biologice).

Oamenii de ştiinţă spun că ziua de luni este „un fel de mini-Revelion”, iar excesele din weekend au ca rezultat acele căutări pe teme medicale realizate pe Google.

Surse: Mediafax, Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase