Home » D:News » Credeau ca este o glumă proastă. Ce au văzut cercetătorii când au analizat la tomograf această mumie? (FOTO)

Credeau ca este o glumă proastă. Ce au văzut cercetătorii când au analizat la tomograf această mumie? (FOTO)

Publicat: 12.05.2014
Timp de 40 de ani, specialiştii au încercat să dezlege misterul unei mici mumii expuse la un muzeu egiptean din Ţara Galilor. Mulţi credeau că este un fals, având în vedere dimensiunile extrem de mici ale corpului, dar acum au aflat ce se află cu adevărat în micuţul sarcofag.

Mumia, care are doar 52 de cm lungime, este expusă la Centrul Egiptean al Universităţii Swansea şi datează din timpul dinastiei a XXVI-a, adică din jurul anului 600 î.e.n.

Pe 28 aprilie, Paola Griffiths a decis să analizeze mumia la un tomograf, pentru a vedea exact ce este în interiorul acelor bandaje.

Cercetătorii au observat astfel că în interior, printre diferite bucăţi de material şi amulete, este un fetus mic de doar 10 cm, aflat în poziţie fetală. Avea probabil între 12 şi 16 săptămâni de sarcină când a murit.

Mumia a ajuns în Ţara Galilor în anul 1971, când a fost cumpărată de un colecţionar pe nume Henry Wellcome, dar nu se ştiu detalii despre provenienţa artefactului.

Deşi fragilă şi micuţa, mumia a fost realizată cu atenţie, decorată cu picturi pe bandajele exterioare, dar inscripţiile nu au putut fi descrifrate, unii egiptologi bănuind din acest motiv că ar fi vorba de un fals realizat recent.

Două mumii de fetuşi au fost găsite şi în mormântul lui Tutankhamon. Acest lucru demonstrează că fetuşii erau trataţi cu respect şi îngropaţi după ritualul cuvenit, chiar şi placenta fiind păstrată şi conservată.

Sursa: Daily Mail
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase