Home » D:News » Care este ideea importantă care ne ajută să trăim mai mult?

Care este ideea importantă care ne ajută să trăim mai mult?

Publicat: 14.05.2014
Care este ideea importantă care ne ajută să trăim mai mult?
Să avem un scop în viaţă – indiferent care este acel scop - ne ajută să îmbătrânim sănătos şi ne prelungeşte viaţa, arată un studiu pe 7000 de americani.

Faptul este valabil de-a lungul întregii vieţi adulte, arataă studiul realizat de o echipă de cercetători americani şi canadieni şi publicat în Psychological Science.

Studiul a urmărit sănătatea mentală şi fizică a peste 7000 de adulţi, cu vârste între 20 şi 75 de ani; pentru a afla dacă aceştia simţeau că au un scop în viaţă, li s-a cerut să declare în ce măsură sunt de acord cu 3 afirmaţii:

  • unii oameni rătăcesc fără ţel prin viaţă, dar eu nu mă număr printre ei
  • trăiesc momentul prezent şi nu mă gândesc profund la viitor
  • câteodată simt că am făcut tot ce era de făcut în această viaţă

14 ani mai târziu, cercetătorii au constatat că aceia care simţeau că au un scop în viaţă trăiau mai mult decât semenii, chiar dacă se elimina contribuţia altor factori care ar fi putut afecta sănătatea. 

Mai mult, efectul nu depindea de vârsta participanţilor sau de faptul că se pensionaseră ori nu.

Stabilirea unor ţeluri în viaţă are multe efecte pozitive, nu numai în ceea ce priveşte reducerea mortalităţii, spun cercetătorii,

Cei ce au un scop în viaţă îşi menţin mai bine sănătea la vârste mai înaintate, efect constatat în multe culturi, din SUA până în Japonia.

Sursa: BBC News

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase