Home » D:News » Bear Grylls, acuzat din nou că a regizat emisiunea pe care o prezintă. Cum a fost realizat de fapt „Insula”

Bear Grylls, acuzat din nou că a regizat emisiunea pe care o prezintă. Cum a fost realizat de fapt „Insula”

Publicat: 16.05.2014
Postul de televiziune Channel 4 este acuzat că a regizat filmarea noii serii a emisiunii prezentate de Bear Grylls, Insula.

În cadrul noului reality-show, celebrul expert în tehnici de supravieţuire prezintă un grup de „oameni obişnuiţi”, abandonaţi pe o insulă părăsită din Pacific, unde vor să-şi testeze rezistenţa.

Supravieţuitorii nu au la ei decât hainele şi câteva unelte banale, spune Bear Grylls la începutul emisiunii. Oamenii trebuie să se descurce singuri, să-şi procure hrană şi să-şi construiască adăposturi.

Realitatea este însă alta. Producătorii emisiunii sunt acuzaţi că au regizat totul, oferindu-le „naufragiaţilor” un izvor cu apă potabilă şi aducându-le crocodili, pe care aceştia să-i poată vâna şi mânca. Aducerea reptilelor a fost recunoscută chiar de către producători.

Supravieţuitorii din seria „Insula”. Cei însemnaţi au participat la emisiuni similare    Supravieţuitorii din seria „Insula”. Cei însemnaţi au participat la emisiuni similare

În plus, printre supravieţuitori se află oameni care au mai luat parte la proiecte similare. Rupert Smith, de 43 de ani, a mai lucrat cu Grylls la seria filmată în Sahara, cu Legiunea Străină. De asemenea, a fost producător al documentarului The Hottest Place on Earth, filmat în anul 2009 în Etiopia.

Un alt membru al echipei, Dan Etheridge, de 36 de ani, a lucrat şi la seria „Man versus Wild”, cu Bear Grylls.

Producătorii au modificat şi mediul natural, plantând mai multe plante yucca şi asigurând apa potabilă care în mod normal se evaporă vara.

Din informaţiile publicate chiar pe site-ul Channel 4 reiese că oamenii pot trimite mostre de plante pentru testare, dacă nu sunt siguri că acestea sunt comestibile.

„Echipa de producţie foloseşte cutii prin care preiau şi înlocuiesc cardurile necesare pentru camerele video şi bateriile, iar aceste cutii sunt folosite şi pentru a testa plantele pe care vor să le mănânce oamenii”, scrie pe site.

Un purtător de cuvânt al Channel 4 precizează că în prezentarea emisiunii este anunţat faptul că oameni antrenaţi iau parte la acest experiment, trăind în aceleaşi condiţii ca şi supravieţuitorii. Biografiile lor pot fi citite online pe site-ul Channel 4.

Producătorii recunosc că au făcut aceste modificări ale mediului insulei pentru a asigura supravieţuirea a 13 oameni timp de 28 de zile. Aceştia trebuie însă să găsească resursele şi să vâneze singuri pentru hrană.

Acesta nu este primul scandal de acest fel în care este implicat Bear Grylls. În anul 2008, el a fost obligat să-şi ceară scuze, după ce s-a aflat că dormise la un motel în timpul unei emisiunii Born Survivor, în care ar fi trebuit să fie abandonat în sălbăticie.

Sursa: Daily Mail
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase