Home » D:News » OZN-ul din Balcani. Un monument închinat comunismului seamănă cu o navă extraterestră (Galerie FOTO)

OZN-ul din Balcani. Un monument închinat comunismului seamănă cu o navă extraterestră (Galerie FOTO)

Publicat: 21.05.2014
Pitorescul, dar şi decăderea unui monument inedit, din păcate prea puţin cunoscut, sunt surprinse în aceste fotografii ale lui Romain Veillon.

Monumentul Buzludzha, construit pe un vârf al Munţilor Balcani din Bulgaria, la o altitudine de 1.400 de metri, este în ruină de peste 20 de ani, de la căderea comunismului.

Abandonată şi vandalizată, clădirea continuă să-i uimească pe puţinii turişti care ajung până aici. Este de asemenea un loc de pelerinaj pentru nostalgicii regimului comunist.

Construcţia seamănă cu o navă spaţială, iar interiorul este foarte frumos decorat cu mozaicuri care prezintă diferite activităţi elogiate în propaganda comunistă.

 

Monumentul este închis pentru public, din cauza deteriorării, dar mulţi turişti riscă şi se strecoară înăuntru pentru a face câteva poze. Aşa cum a făcut şi fotograful Romain Veillon.

Buzludzha a fost construit în 1981. Peste 6.000 de muncitori au lucrat la acest proiect, care a fost gata în 7 ani şi a costat 7 milioane de euro.

 

 

Clădirea a fost ridicată pentru a comemora o întrunire secretă a socialiştilor conduşi de Dmitar Blagoev, în 1891, care a pus astfel bazele viitorului Partid Social-Democrat bulgar, precursorul Partidului Comunist.

Sursa: Dangerous Minds

Foto: Romain Veillon

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase