Home » D:News » „Regina Anzilor”, floare care înfloreşte o dată la 100 de ani, se pregăteşte să uluiască iubitorii plantelor

„Regina Anzilor”, floare care înfloreşte o dată la 100 de ani, se pregăteşte să uluiască iubitorii plantelor

„Regina Anzilor”, floare care înfloreşte o dată la 100 de ani, se pregăteşte să uluiască iubitorii plantelor
Publicat: 06.06.2014
Persoanele care vizitează Grădina Botanică de la Universitatea Berkeley din Los Angeles au şansa de a vedea în direct, în aceste zile, inflorescenţa spectaculoasă a unei plante sud-americane care înfloreşte o dată la 100 de ani, informează Reuters.

Puya raimondii, o plantă denumită şi „Regina Anzilor”, a început să înflorească în Grădina Botanică de la Universitatea Berkeley din California. Această plantă înfloreşte foarte rar, aproximativ la 80 sau 100 de ani în sălbăticie, însă exemplarul din California a înflorit la doar 24 de ani după ce a fost plantată.

Aceasta este cea de-a doua Puya raimondii care înfloreşte în Grădina Botanică a Universităţii Barkeley. Primul exemplar din această grădină a înflorit la sfârşitul anilor ’80, iar acel eveniment a atras mii de vizitatori.

La bază, această plantă înaltă, verde, arată ca o coroană de palmier. Din centrul acestei baze se ridică un lujer foarte înalt, care seamănă cu un cactus şi are lungimea unei plăci de surfing.

Puya raimondii este polenizată de o varietate de păsări, iar reprezentanţii universităţii californiene se aşteaptă ca aceasta să crească până la o înălţime de 30 de picioare (9,1 metri). Inflorescenţa principală cuprinde până la 30.000 de flori mai mici.

Planta a crescut dintr-o sămânţă adusă la această grădină botanică în 1990 din Bolivia şi face parte din rândul celor mai înalte specii din lume din familia Bromeliaceae. Vizitatorii pot să îi admire inflorescenţa de pe o platformă din lemn construită în Grădina Botanică a Universităţii Berkeley.

Surse: Mediafax, Berkeley,

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase