Home » D:News » Ce riscă tinerii care consumă Ecstasy în cluburile aglomerate? Cercetătorii trag un semnal de alarmă

Ce riscă tinerii care consumă Ecstasy în cluburile aglomerate? Cercetătorii trag un semnal de alarmă

Ce riscă tinerii care consumă Ecstasy în cluburile aglomerate? Cercetătorii trag un semnal de alarmă
Publicat: 10.06.2014
Un nou studiu subliniază un risc neştiut până acum al drogului Ecstasy, care este destul de popular în special în cluburi.

Până de curând, cercetătorii credeau că Ecstasy este fatal doar dacă este luat în doze foarte mari.

O cercetare recentă, efectuată pe cobai, arată însă că şi o doză moderată poate fi mortală, dacă drogul este consumat într-un mediu unde este foarte cald, cum sunt cluburile aglomerate.

Ecstasy poate provoca o supraîncălzire a corpului, care nu mai poate să-şi regleze singur temperatura, cum se întâmplă în mod normal. Astfel apare moartea provocată de hipertermie, avertizează Eugene Kiyatkin, unul din autorii studiului.

Cercetătorii au observat efectele drogului asupra unor cobai în două medii diferite. Unii din ei se aflau într-un mediu de laborator normal, răcoros, iar alţii într-un mediu mai cald şi mai aglomerat, cu mai mulţi cobai.

Al doilea mediu este o reproducere mai corectă a cluburilor în care tinerii consumă de obicei Ecstasy.

În acest mediu cald, unii cobai au murit, deşi primiseră aceeaşi cantitate de droguri. Temperatura corpului lor a crescut brusc, iar organele nu au mai funcţionat.

Aglomeraţia are de asemenea un rol important, prezenţa altor persoane amplifică emoţia, stresul. Apoi, drogul va creşte ritmul cardiac şi tensiunea arterială, producând tensiune musculară, ameţeală şi chiar leşin.

În acelasşi timp, în creier are loc o creştere a nivelului de serotonină, care provoacă o stare de fericire, de plăcere.

Studiul a fost publicat pe 4 iunie în Journal of Neuroscience.

Sursa: Live Science

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase