Home » D:News » Un mit despre relaţii a fost doborât. Ce fel de parteneri preferă femeile frumoase?

Un mit despre relaţii a fost doborât. Ce fel de parteneri preferă femeile frumoase?

Un mit despre relaţii a fost doborât. Ce fel de parteneri preferă femeile frumoase?
Publicat: 19.06.2014
Este larg răspândită ideea că bărbaţii bogaţi îşi aleg soţii frumoase, fără să fie interesaţi de educaţia, statutul social al acestora sau de cariera lor. Un studiu recent contrazice însă această teorie.

Cercetătorii de la Universitatea Notre Dame cred că ideea „soţiei trofeu” este doar o prejudecată, apărută din cauza unor observaţii selective şi a sexismului, care desconsideră calităţile femeilor.

Coordonatorea studiului, Elizabeth McClintock, a publicat cercetarea în American Sociological Review.

Ea susţine că de fapt cuplurile se formează în funcţie de atracţia fizică şi de statutul social asemănător.

În cadrul studiului, au fost chestionate mai multe cupluri de tineri, iar la final cercetătorii au observat că bărbaţii furmoşi aveau partenere frumoase, iar cei bogaţi partenere la fel de bogate.

Este adevărat că bărbaţii bogaţi au în general neveste frumoase, dar şi ei sunt destul de atrăgători, pentru că îşi permit să se întreţină, să urmeze diete, să facă sport şi să se îmbrace la modă.

Cazurile în care o femeie preferă să-şi vândă frumuseţea, alegând un partener bogat, există, dar sunt în realitate foarte rare, doar excepţii.

Clasa socială este o barieră de netrecut într-o căsnicie, spune McClintock, dar deseori aceste stereotipuri sunt folosite de multe persoane, care se uită doar la frumuseţea femeii, nu şi la cea a bărbatului de succes.

Sursa: Notre Dame News

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase