Prima pagină D:News

Misterul MH370: Căutarea Boeingului 777 dat dispărut se va orienta către sudul extrem al Oceanului Indian

Luminiţa Bogdan 06.20.2014 | ● Vizualizări: 94
După trei luni de la dispariţie, niciun fragment al avionului nu a fost găsit. Potrivit datelor înregistrate prin satelit, aparatul ar fi zburat spre sudul Oceanului Indian, iar ulterior s-ar fi prăbuşit, după ce a rămas fără carburant.     (Foto: AFP) + zoom
Galerie foto (2)

Căutările avionului Boeing 777 al Malaysia Airlines, dat dispărut la 8 martie, se vor îndrepta într-o zonă situată mai la sud de Oceanul Indian, în urma unor noi analize ale datelor înregistrate prin satelit în legătură cu traseul aeronavei, au anunţat vineri autorităţile locale, relatează AFP.

La reluarea operaţiunilor submarine de căutare, prevăzute pentru august, anchetatorii vor verifica o zonă situată la 1.800 de kilometri de Perth, oraş situat pe coasta vestică a Australiei.

Biroul australian pentru securitatea transporturilor, care conduce operaţiunile de căutare, nu a precizat noua zonă vizată, afirmând că analizarea datelelor continuă.

Potrivit cotidianului West Australian, care citează surse americane anonime, centrul australian care coordonează operaţiunile de căutare va anunţa în perioada următoare că zona respectivă este situată la 800 de kilometri sud-vest de precedenta arie în care au fost desfăşurate căutările.

Zborul MH370, care asigura legătura între Kuala Lumpur şi Beijing, cu 239 de persoane la bord, şi-a schimbat brusc traseul la o oră după decolare. Avionul a întrerupt, de asemenea, comunicarea cu turnul de control şi a dispărut fără urmă.

După trei luni de la dispariţie, niciun fragment al avionului nu a fost găsit. Potrivit datelor înregistrate prin satelit, aparatul ar fi zburat spre sudul Oceanului Indian, iar ulterior s-ar fi prăbuşit, după ce a rămas fără carburant.

Căutările s-au concentrat multă vreme într-o zonă din Ocean situată în apropiere de Perth, unde au fost detectate semnale acustice asemănătoare cu acelea emise de cutiile negre.

În pofida săptămânilor de căutări cu ajutorul unui robot submarin, nu a fost găsit nimic, iar anchetatorii pun la îndoială faptul că aceste semnale ar fi provenit de la cutiile negre ale avionului.

Sursa: Mediafax, BBC News