Prima pagină D:News

Paleontologii ruşi anunţă „descoperiri foarte importante” în Siberia: două schelete de dinozauri vechi de 100 milioane de ani

Florin Bădescu 06.24.2014 | ● Vizualizări: 411
Potrivit paleontologilor, este vorba de două exemplare de Psittacosaurus Sibiricus, bipede erbivore al căror schelet atingea o lungime de aproape doi metri.     + zoom
Galerie foto (1)

Paleontologii ruşi au descoperit în Siberia două schelete de dinozauri foarte bine conservate, vechi de aproximativ 100 milioane - 120 milioane de ani, au anunţat luni reprezentanţii muzeului care a coordonat acele săpături.

"Scheletele sunt intacte şi într-o stare foarte bună", a declarat Olga Feofanova, directoarea muzeului local care a realizat săpăturile.

"Se întâmplă foarte rar să găsim schelete de dinozauri, întregi şi într-o astfel de stare. Aceste descoperiri sunt foarte importante", a adăugat ea.

Cele două schelete au fost găsite la o adâncime de 2,5 metri, la finalul unor săpături care au durat mai bine de trei săptămâni, într-un sit renumit situat în apropiere de satul Şestakovo, în regiunea Kemerovo din Siberia.Potrivit paleontologilor, este vorba de două exemplare de Psittacosaurus Sibiricus, bipede erbivore al căror schelet atingea o lungime de aproape doi metri.

Săpăturile au debutat la sfârşitul lunii mai, sub conducerea muzeului din Şestakovo şi cu ajutorul unei echipe de paleontologi moscoviţi.

Scheletele vor fi expuse la muzeul regional, au precizat autorităţile locale.

Surse: Mediafax, AFP, Vocea Rusiei