Prima pagină D:News

România, locul I la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori

Laura Mitran 06.28.2014 | ● Vizualizări: 333
Medaliile de aur au fost obţinute de Livia Măgureanu (Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu" din Bucureşti) şi Costin Andrei Oncescu (Colegiul Naţional "Dinicu Golescu" din Câmpulung Muscel, judeţul Argeş), triplu laureat la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori, de această dată cu punctaj maxim.     + zoom
Galerie foto (1)

Elevii români participanţi la a VIII-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Informatică pentru Juniori au cucerit două medalii de aur şi două medalii de argint, România ocupând, datorită lor, locul I în clasamentul pe naţiuni, informează Ministerul Educaţiei.

Medaliile de aur au fost obţinute de Livia Măgureanu (Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu" din Bucureşti) şi Costin Andrei Oncescu (Colegiul Naţional "Dinicu Golescu" din Câmpulung Muscel, judeţul Argeş), triplu laureat la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori, de această dată cu punctaj maxim.

Livia Măgureanu este prima elevă din România care a intrat în posesia unei medalii de aur la această competiţie.

Palmaresul a fost completat de Bogdan Creţu (Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu" din Bucureşti) şi Alex Tatomir (Colegiul Naţional "Nicolae Bălcescu" din Brăila).

Toţi componenţii lotului României sunt elevi în clasa a VIII-a.

Competiţia s-a desfăşurat la Belgrad, în perioada 23-27 iunie, şi a reunit 37 de concurenţi din opt ţări.

Olimpicii români revin în ţară sâmbătă, la ora 15.25 (ora aterizării aeronavei), pe Aeroportul Internaţional "Henri Coandă".

Surse: Mediafax, Edu.ro