Home » D:News » Cum trebuie să bei berea pentru a fi mai gustoasă? Pahare speciale în loc de vechile halbe (FOTO)

Cum trebuie să bei berea pentru a fi mai gustoasă? Pahare speciale în loc de vechile halbe (FOTO)

Publicat: 08.07.2014
Dacă berarii se întrec în reţete cât mai deosebite care să facă berea mai gustoasă, modul în care această populară băutură este servită este deseori neglijat. Compania Spiegelau, care fabrică sticlă, a decis să schimbe acest lucru şi a conceput două tipuri de pahare speciale pentru bere.

Aceste pahare, care se vând în set de 2 bucăţi pentru 24,90 de dolari, menţin berea mai rece şi mai spumoasă mai mult timp, dar o fac şi mai gustoasă.

Paharele asigură mai multe bule în băutură, care sunt esenţiale pentru o bere apreciată. Bulele se formează în imperfecţiunile din sticlă, iar baza specială a acestor pahare măreşte suprafaţa unde se pot forma bulele.

În plus, forma curbată a sticlei determină particulele aromate să ajungă direct în nările consumatorilor, unde este percepută 75% din aroma berii. Apoi, forma specifică a paharului trimite băutura direct pe mijlocul limbii, unde se află mai mulţi receptori de gust.

De asemenea, unul din cele două tipuri de pahare speciale are o bază înclinată, astfel că lichidul îşi va păstra spuma iniţială, cu fiecare înghiţitură luată de consumator, deci spuma nu dispare după ce berea este turnată în pahar.

Paharele produse de Spiegelau conţin foarte mult cuarţ, de aceea au pereţii extrem de subţiri. Astfel, berea se va păstra rece mai mult timp, după cum a arătat un experiment realizat de jurnaliştii de la Popular Science.

Ei au observat că berea din aceste pahare este cu 2,5 grade mai rece decât berea din halbe, după 5 minute de la turnare.

O halbă de bere are pereţii drepţi, deci lichidul va curge foarte rapid în gură, ducând la un reflex natural care va face limba să apese pe dinţi, pentru a preveni înecarea.

Din acest motiv, berea nu va intra în contact cu toţi receptorii de gust de pe limbă, iar dacă îi ocoleşte pe cei care percep gustul dulce, atunci băutura va părea amară.

Totodată, halbele duc la încălzirea mai rapidă a berii, iar o bere mai caldă va avea mai puţin dioxid de carbon şi va fi mai puţin apreciată.

Sursa: Popular Science, Wine Enthusiast

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase
Cele mai noi articole
Telescopul Webb a descoperit o galaxie spirală masivă de la începuturile Universului
Telescopul Webb a descoperit o galaxie spirală masivă de la începuturile Universului
Mitul medieval care ascunde una dintre cele mai profunde teorii despre sufletul uman
Mitul medieval care ascunde una dintre cele mai profunde teorii despre sufletul uman
O întâlnire străveche a Soarelui cu alte două stele a schimbat pentru totdeauna Sistemul Solar
O întâlnire străveche a Soarelui cu alte două stele a schimbat pentru totdeauna Sistemul Solar
Albert Einstein a avut dreptate: Timpul se scurge mai repede pe planeta Marte!
Albert Einstein a avut dreptate: Timpul se scurge mai repede pe planeta Marte!
Cel mai bătrân strămoș al rechinilor înota în apele Australiei pe vremea dinozaurilor
Cel mai bătrân strămoș al rechinilor înota în apele Australiei pe vremea dinozaurilor
Legendele uitate care au modelat miturile arturiene: Iosif din Arimateea și primii Vânători ai Graalului
Legendele uitate care au modelat miturile arturiene: Iosif din Arimateea și primii Vânători ai Graalului
Cum îi sprijinim pe cei care au pierdut pe cineva drag ori sunt la final de viață? Ghid empatic, bazat pe psihologie
Cum îi sprijinim pe cei care au pierdut pe cineva drag ori sunt la final de viață? Ghid empatic, bazat pe psihologie
Gardieni, creatori și simboluri ale puterii: Dragonii nu au fost întotdeauna personaje negative
Gardieni, creatori și simboluri ale puterii: Dragonii nu au fost întotdeauna personaje negative
Ce se întâmplă cu creierul atunci când lucrezi în echipă?
Ce se întâmplă cu creierul atunci când lucrezi în echipă?
Locul în care trăiești influențează ce greutate ai, arată un nou studiu
Locul în care trăiești influențează ce greutate ai, arată un nou studiu
Test de cultură. Care fasole este toxică atunci când este mâncată crudă?
Test de cultură. Care fasole este toxică atunci când este mâncată crudă?
JWST a descoperit o galaxie spirală asemănătoare Căii Lactee undeva unde nu ar trebui să existe
JWST a descoperit o galaxie spirală asemănătoare Căii Lactee undeva unde nu ar trebui să existe
10 obiceiuri prin care putem încetini îmbătrânirea corpului nostru
10 obiceiuri prin care putem încetini îmbătrânirea corpului nostru
Ziua în care Alexandru Ioan Cuza a introdus învăţământul obligatoriu şi gratuit. Ce păţeau părinţii care nu se supuneau legii
Ziua în care Alexandru Ioan Cuza a introdus învăţământul obligatoriu şi gratuit. Ce păţeau părinţii care nu se ...
20 de lucruri uimitoare despre creierul uman
20 de lucruri uimitoare despre creierul uman
Marile companii de Inteligență Artificială sunt „mai puțin reglementate decât restaurantele”
Marile companii de Inteligență Artificială sunt „mai puțin reglementate decât restaurantele”
Trei reguli pe care părinții ar trebui să le aplice în privința telefoanelor pentru copii
Trei reguli pe care părinții ar trebui să le aplice în privința telefoanelor pentru copii
Românii vor avea facturi mai mari la gaze de la 1 aprilie 2026
Românii vor avea facturi mai mari la gaze de la 1 aprilie 2026