Home » D:News » Care este cel mai vizitat oraş din lume în 2014 şi pe ce loc se clasează Bucureştiul?

Care este cel mai vizitat oraş din lume în 2014 şi pe ce loc se clasează Bucureştiul?

Publicat: 09.07.2014
Bucureştiul se află pe poziţia 90 din 132 de oraşe din lume în preferinţele turiştilor străini, cu mai puţin de un milion de vizitatori estimaţi pentru acest an, conform raportului MasterCardGlobal Destination Cities Index, lansat miercuri, primul loc fiind ocupat de Londra.

Bangkok, Paris, Singapore şi Dubai completează top cinci, oraşe care beneficiază de un aflux puternic de turişti străini, rezultat din extinderea clasei mijlocii, inovaţiile aduse în categoria călătoriilor de lux şi din nevoia crescândă de a face deplasări în interes de serviciu. Această tendinţă se va menţine, având în vedere dezvoltarea tehnologică şi a modalităţilor de cooperare pe care companiile le au la dispoziţie, se arată într-un comunicat al MasterCard.

Bucureştiul ocupă poziţia 90 în clasament, cu un număr de vizitatori străini estimat la 928.028 de persoane în 2014 şi cheltuieli totale ale acestora în valoare de 391 milioane dolari.

Aflat la cea de-a patra ediţie, raportul oferă un clasament al celor mai vizitate 132 de oraşe, din lume.

Conform studiului, se estimează că Londra va primi 18,7 milioane de vizitatori străini în 2014, cu 300.000 mai mulţi decât destinaţia aflată pe primul loc în 2013, Bangkok. Pentru celelalte oraşe din top cinci se preconizeaza că vor atrage 18,37 milioane de turişti străini (Bangkok), 15,57 milioane de vizitatori (Paris), 12,47 milioane de vizitatori (Singapore), în timp ce pentru Dubai se estimează 12,47 milioane de vizitatori.

„Clasamentul indică o cerere puternică şi un interes continuu pentru calatoriile aeriene, atât în interes de business, cât şi personal. Recunoaşterea de care se bucură destinaţiile din acest an confirmă importanţa pe care o au oraşele ca centre de business, culturale şi economice”, a declarat Ann Cairns, preşedinte International Markets MasterCard.

MasterCard Index of Global Destination Cities clasifică oraşele din punct de vedere al numărului total de sosiri ale vizitatorilor străini şi al cheltuielilor realizate în afara graniţelor ţării, de aceiaşi vizitatori, în oraşele de destinaţie. Raportul furnizează estimări privind creşterea numărului de pasageri şi vizitatori, pentru anul 2014.

Sunt utilizate informaţii publice pentru a determina numărul de sosiri ale vizitatorilor străini şi cheltuielile în fiecare dintre cele 132 de oraşe.

Surse: Mediafax, MasterCard

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase