Home » D:News » Butoanele de lift din spitale ascund mai multe bacterii decât vasele de toaletă

Butoanele de lift din spitale ascund mai multe bacterii decât vasele de toaletă

Butoanele de lift din spitale ascund mai multe bacterii decât vasele de toaletă
Publicat: 10.07.2014
Este cunoscut faptul că spitalele sunt medii propice dezvoltării bacteriilor, iar obiectele din aceste clădiri pot ascunde deseori microorganisme periculoase, care duc la infecţii grave. Un studiu recent a arătat pericolul neştiut din spatele unui banal buton de lift din spital.

Trei medici au realizat un studiu pentru a compara bacteriile din 96 de toalete şi de pe 120 de butoane de lift din trei spitale din Toronto, Canada.

Ei au preluat mostre de pe aceste butoane şi de pe vasele de toaletă, iar un tehnician le-a analizat apoi în laborator, fără să ştie de unde proveneau.

Concluzia este surprinzătoare: butoanele de lift erau mai murdare decât vasele de toaletă, având bacterii în proporţie de 63%, comparativ cu doar 43%.

Vestea bună este că bacteriile descoperite aici nu erau foarte periculoase, însă faptul că foarte multe persoane ating aceste butoane creşte riscul unei contaminării.

Interesant este că studiul a mai demonstră că există în spital obiecte chiar mai murdare decât butoanele de lift: tastaturile de calculator şi aparatele cu ultrasunete.

Studiul a fost publicat în revista al Open Medicine.

Sursa: Vox

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase