Prima pagină D:News

Viitorul unei relaţii poate fi prezis de modul în care partenerii vorbesc despre prima lor întâlnire

Roxana Ruscior 07.10.2014 | ● Vizualizări: 328
Viitorul unei relaţii poate fi prezis de modul în care partenerii povestesc despre prima lor întâlnire     (Foto: Shutterstock) + zoom
Galerie foto (1)

Modul în care partenerii relatează prima lor întâlnire, adică momentul în care s-au cunoscut, spune multe despre relaţia lor, dar şi despre viitorul acestui cuplu.

În cadrul unui studiu publicat în Journal of Family Psychology , 52 de cupluri căsătorite au povestit prima lor întâlnire şi primele impresii pe care le-au avut despre celălalt.

Cercetătorii au notat apoi aceste impresii drept pozitive sau negative. La final, ei au observat că povestirile preziceau şansele de divorţ cu o precizie de 94%.

Partenerii care vorbeau mai reţinut despre prima întâlnire şi în termeni negativi aveau un risc mai mare să se despartă în următorii 3 ani.Cuplurile unite, care aveau să rămână mult timp împreună, vorbeau cu mai multă afecţiune şi mai expresiv chiar şi despre momentele mai tensionate, mai dificile ale relaţiei.

În concluzie, nu contează CUM v-aţi întâlnit partenerul prima dată, ci cum vă aminţiţi de acel moment şi cum simţiţi că trebuie să vorbiţi despre prima întâlnire.

Sursa: Science of Us

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI