Home » D:News » Un oraş ca o colonie extraterestră: în Dubai se fac planuri pentru o construcţie uluitoare (GALERIE FOTO, VIDEO)

Un oraş ca o colonie extraterestră: în Dubai se fac planuri pentru o construcţie uluitoare (GALERIE FOTO, VIDEO)

Autor: Mihaela Stanescu 07.11.2014
În Dubai va începe în curând construirea primului oraş din lume complet acoperit şi climatizat. Costrucţia, numită de dezvoltatori "Mall of the World", va fi, practic, un orăşel integral pietonal, ce va cuprinde locuri de recreere, resturante şi hoteluri, centre spa şi magazine, toate reunite sub un singur acoperiş transparent – o trăsătură ce aminteşte de coloniile umane extraterestre din universul SF, instalate în climatul neospitalier al altor planete.

Elementul central va fi un parc tematic – cel mai mare parc tematic acoperit din lume  – sub o cupolă de sticlă ce va putea fi deschisă în timpul lunilor de iarnă. 

Construcţia va adăposti, de asemenea, cea mai mare galerie comercială din lume (peste 740.000 metri pătraţi, întinzându-se pe o reţea de străzi cu lungimea de 7 km), localuri diverse, zone de cazare (hoteluri şi clădiri de apartamente, totalizând 20.000 de camere), un centru cultural cu teatru şi cinematografe şi zone speciale destinate „turismului medical”. Instalaţii de climatizare foarte performante vor menţine temperatura din interior la valori confortabile – o calitate importantă în climatul greu de suportat, foarte cald şi arid, al Dubaiului.

Mall of the World    Imagine: Dubai HoldingMall of the World

Mall of the World    Imagine: Dubai HoldingMall of the World

Mall of the World    Imagine: Dubai HoldingMall of the World

Mall of the World    Imagine: Dubai HoldingMall of the World

Deşi un asemenea proiect pare foarte departe de a fi sustenabil, reprezentanţii săi au dat asigurări că Mall of the World va fi construit cu cele mai moderne tehnologii pentru a reduce consumul de energie şi amprenta de carbon.

Sursa: The Register