Home » D:News » Se deschide „Grădina de citit”, locul în care bucureştenii vor avea gratis WiFi şi umbră

Se deschide „Grădina de citit”, locul în care bucureştenii vor avea gratis WiFi şi umbră

Se deschide „Grădina de citit”, locul în care bucureştenii vor avea gratis WiFi şi umbră
Publicat: 15.07.2014
"Grădina de citit", un spaţiu neconvenţional creat în mijlocul Bucureştiului, va fi lansat oficial, duminică, de la ora 11.00, în curtea Bibliotecii Metropolitane.

„Grădina de citit” este un spaţiu public, deschis zilnic, între orele 09.00 şi 21.00, unde oricine se poate bucura de umbră şi WiFi gratuit. Spaţiul, care a fost amenajat, decorat şi colorat cu ajutorul voluntarilor, va găzdui în fiecare weekend evenimente culturale şi creative pentru toate gusturile şi vârstele.

„Cu «Grădina de citit» încercăm să creăm un spaţiu fain în care fiecare să poată contribui la procesul de creaţie – de aceea am pornit de la ce ne-au spus oamenii că şi-ar dori să aibă şi să facă. Am avut noroc de voluntari implicaţi şi creativi, cărora nu pot decât să le mulţumesc din suflet şi pe care sper să îi avem alături de noi şi în continuare. Îi aşteptăm pe toţi bucureştenii curioşi să ne calce pragul. Bineînţeles, ne-am bucura dacă ar aduce cu ei o plantă în ghiveci pe care să o găzduim în «Grădina de citit»”, a declarat Anca Râpeanu, director general al Bibliotecii Metropolitane Bucureşti.

Biblioteca Metropolitană Bucureşti este o reţea de biblioteci publice, care este destinată bucureştenilor. Misiunea ei este de a facilita accesul gratuit şi nediscriminatoriu la drepturile culturale fundamentale, servind ca un centru comunitar care susţine activ informarea, cercetarea, educaţia şi recreerea locuitorilor din Bucureşti şi judeţul Ilfov.

Surse: Mediafax, BibMet

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase