Home » D:News » Ce se întâmplă dacă amesteci alcoolul cu băuturile energizante? Cercetătorii trag un semnal de alarmă

Ce se întâmplă dacă amesteci alcoolul cu băuturile energizante? Cercetătorii trag un semnal de alarmă

07.19.2014
Ce se întâmplă dacă amesteci alcoolul cu băuturile energizante? Cercetătorii trag un semnal de alarmă
Cercetătorii au vrut să afle ce efect au cocktailurile care conţin alcool şi băuturi energizante, foarte populare la petreceri.

Studii anterioare, cros-secţionale, au sugerat că tinerii care beau multe asemenea cocktailuri au tendinţa să consume în general mai mult alcool decât cei care nu amestecau băuturile.

Astfel, cercetătorii au organizat o petrecere-experiment, coordonată de Rebecca McKetin, de la Australian National University’s Centre for Research on Ageing, Health and Well-being.

Pentru studiu au fost aleşi 75 de tineri cu vârsta între 18 şi 30 de ani. Fiecare a primit un cocktail care conţinea 60 ml vodkă şi Red Bull sau 60 ml vodkă şi apă minerală, iar în ambele cazuri amestecul a fost completat cu 200 ml suc de fructe.

Voluntarii nu au fost anunţaţi ce anume vor bea, dar este posibil ca băutura energizantă să fi fost recunoscută după gust.

Participanţii au completat un chestionar cu 20 de minute înainte şi după ce au băut paharul.

Concluzia cercetătorilor a fost că tineriii care consumau alcool combinat cu energizante aveau o dorinţă mai mare de a bea alcool în continuare, comparativ cu persoanele care au băut doar alcool.

Rezultatele sunt similare unor studii anterioare realizate de cercetători americani.

Studiul a fost publicat în revista Alcoholism: Clinical and Experimental Research.

Sursa: Times Live