Home » D:News » Mărturiile cutremurătoare ale „tribului dispărut” din Amazon. Supravieţuitorii vorbesc de un adevărat masacru (VIDEO)

Mărturiile cutremurătoare ale „tribului dispărut” din Amazon. Supravieţuitorii vorbesc de un adevărat masacru (VIDEO)

Mărturiile cutremurătoare ale „tribului dispărut” din Amazon. Supravieţuitorii vorbesc de un adevărat masacru (VIDEO)
Publicat: 04.08.2014
Un trib care trăise complet izolat de lume, la graniţa dintre Peru şi Brazilia, a căzut victimă traficanţilor de droguri. Câţiva supravieţuitori au relatat scene îngrozitoare.

Liniştea unui trib izolat din Amazon a fost distrusă recent de bande de traficanţi de droguri, care vor să deţină controlul asupra pădurilor în care locuiau până acum aceşti oameni.

Câţiva tineri care au supravieţuit atacurilor venite din partea traficanţilor au ajuns într-un sat din Brazilia, unde, cu ajutorul interpreţilor, au vorbit despre evenimentele cumplite prin care au trecut în ultima perioadă.

Amerindienii au povestit cum cei mai mulţi bătrâni din tribul lor au fost împuşcaţi de bărbaţi care „nu erau amerindieni”. Aceştia au dat apoi foc locuinţelor.

Numărul victimelor este aşa de mare încât nu au putut fi îngropate toate. Membrii tribului au înhumat câte trei morţi într-o singură groapă, dar multe cadavre au rămas afară şi au fost mâncate de vulturi, povestesc supravieţuitorii.

La sfârşitul lunii iunie, câţiva membri ai tribului izolat au intrat în contact cu neamul Ashaninka, din satul Simpatia, Brazilia.

Imaginile acestui prim contact au fost filmate şi difuzate de autorităţile braziliene şi arată schimburi de diferite bunuri între reprezentanţii celor două triburi.

Tribul izolat provine din Peru, iar supravieţuitorii atacurilor au mers pe jos prin pădure mai multe zile ca să ajungă la Simpatia şi să poată cere ajutor.

După doar câteva zile de la sosirea lor aici, mulţi dintre ai au început să sufere de boli respiratorii similare gripei. Există riscul unei epidemii, pentru că aceşti indieni nu au imunitate naturală împotriva unor boli cum este gripa sau malaria.

Organizaţia umanitară Survival International cere autorităţilor din Peru să ancheteze masacrul despre care au povestit membrii acestui trib izolat.

Indigenii din acest trib vor să trăiască izolat, luând legătura cu alte triburi doar ocazional, pentru comerţ.

Mai multe fundaţii umanitare cer protejarea tribului, care este în pericol din bauza epidemiilor, dar şi din cauza acestor atacuri venite din partea traficanţilor, care au arme de foc şi de care aceştia nu se pot apăra.

Sursa: Live Science

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase