Home » D:News » Bărbaţii căsătoriţi sunt mai graşi pentru că mănâncă mai multe dulciuri şi beau mai mult vin

Bărbaţii căsătoriţi sunt mai graşi pentru că mănâncă mai multe dulciuri şi beau mai mult vin

Publicat: 05.08.2014
Bărbaţii căsătoriţi sunt mai graşi pentru că mănâncă mai multe dulciuri şi beau mai mult vin
Bărbaţii căsătoriţi sunt mai graşi pentru că, după ce îşi unesc destinele cu partenerele lor de viaţă, încep să mănânce mai multe dulciuri şi să bea mai mult vin, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Leeds Metropolitan University, informează dailymail.co.uk.

Studiul cercetătorilor britanici, comandat de Men’s Health Forum, a arătat că mariajul poate să schimbe obiceiurile alimentare ale bărbaţilor şi, odată cu acestea, circumferinţa taliei.

Potrivit acestui studiu, bărbaţii căsătoriţi sunt mai graşi decât cei necăsătoriţi, iar acest lucru ar putea fi o consecinţă a faptului că cei din prima categorie par să mănânce mai multe dulciuri în comparaţie cu bărbaţii celibatari.

Totodată, bărbaţii căsătoriţi beau considerabil mai mult vin decât cei necăsătoriţi.

Oamenii de ştiinţă nu cunosc deocamdată motivul pentru care mariajul influenţează atât de mult atitudinea bărbaţilor faţă de greutatea lor corporală.

Ei sugerează că această situaţie este o consecinţă a faptului că bărbaţii simt că pot să se „relaxeze” din acest punct de vedere după ce se căsătoresc.

O altă teorie spune că bărbaţii ale căror soţii sunt bucătărese talentate descoperă după o vreme că mănâncă alimente cu conţinuturi calorice mai bogate decât cele pe care le consumau în trecut.

Totodată, dacă soţiile lor sunt pasionate de cumpărături şi cofetării, atunci prăjiturile, torturile şi plăcintele cu fructe ar putea să apară destul de des în bucătăriile acestor familii.

Acelaşi studiu afirmă că unele dintre soţii îi hrănesc excesiv pe soţii lor, pentru ca aceştia să se îngraşe şi să devină mai puţin atrăgători pentru celelalte femei.

Însă, în ciuda acestor veşti mai puţin plăcute pentru bărbaţii căsătoriţi, nu toate rezultatele studiului au prezentat aspecte neplăcute.

Cercetătorii din Leeds au descoperit că bărbaţii căsătoriţi mănâncă mai multe fructe şi pâine din cereale integrale în comparaţie cu cei celibatari.

Totodată, ei mănâncă mai rar burgeri şi kebab. Bărbaţii căsătoriţi mănâncă mai mult iaurt decât cei care au trecut printr-un divorţ, iar bărbaţii căsătoriţi mănâncă mai multă ciocolată decât cei văduvi.

Studiile precedente au descoperit faptul că şi femeile se îngraşă după căsătorie.

Astfel, un studiu american realizat pe 10.000 de persoane a descoperit că femeile dispun de mai puţin timp pentru a face exerciţii fizice după ce se căsătoresc şi încep astfel să câştige în greutate.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase