Home » D:News » Locuinţe şi obiecte vechi de peste 1.600 de ani au fost descoperite într-o comună din Vaslui de elevi şi studenţi

Locuinţe şi obiecte vechi de peste 1.600 de ani au fost descoperite într-o comună din Vaslui de elevi şi studenţi

Publicat: 08.08.2014
Locuinţe şi obiecte vechi de peste 1.600 de ani au fost descoperite într-o comună din Vaslui de elevi şi studenţi
Mai multe locuinţe şi obiecte vechi de peste 1.600 de ani au fost descoperite în comuna vasluiană Pogoneşti, în situl arheologic de la Polocin, în urma unor săpături făcute de elevi şi studenţi din 13 ţări, reuniţi într-o tabără internaţională de arheologie, coordonată de muzeul din Bârlad.

Potrivit reprezentaţilor Muzeului ”Vasile Pârvan” din Bârlad, la Polocin au fost descoperite, în cadrul taberei de arheologie, trei locuinţe de suprafaţă din lut, construite în secolul IV după Hristos, precum şi o serie de obiecte din aceeaşi perioadă, fiind vorba despre fragmente ale unor obiecte din ceramică, o agrafă, o amforă romană şi o monedă din secolele II-III.

Locuinţele de suprafaţă descoperite după ani de muncă sunt specifice culturii Sântana de Mureş – Cerneahov, fiind amplasate la aproximativ 400 de metri de necropolele din acelaşi secol IV. Ce-i drept, inventarul obiectelor găsite în locuinţe este destul de sărac, dar ne oferă date importante despre ceea ce înseamnă cultura amintită şi despre perioada de început a formării poporului român”, a declarat corespondentului MEDIAFAX directorul Muzeului ”Vasile Pârvan” din Bârlad, Mircea Mamalaucă.

Toate obiectele găsite în locuinţele respective vor fi expuse la muzeul din Bârlad.

Aşezarea umană se află în aceeaşi zonă în care, în urmă cu mai bine de un deceniu, au fost descoperite două necropole, cu 14, respectiv 21 de morminte.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase