Prima pagină D:News

Vulcanul Stromboli a erupt, creând un spectacol coloristic pentru sute de turişti (GALERIE FOTO)

Mihai Drăghici 08.12.2014 | ● Vizualizări: 952
Vulcanul Stromboli, situat pe insula cu acelaşi nume din Marea Tireniană, a erupt, devenind o atracţie pentru sutele de turişti din această zonă, iar autorităţile italiene au dat asigurări că situaţia este sub control.     (Foto: AFP) + zoom
Galerie foto (11)

Vulcanul Stromboli, situat pe insula cu acelaşi nume din Marea Tireniană, a erupt, devenind o atracţie pentru sutele de turişti din această zonă, iar autorităţile italiene au dat asigurări că situaţia este sub control.

Autorităţile italiene au interzis accesul turiştilor spre Vârful Stromboli, unde se află vulcanul, la altitudinea de 290 de metri.

Fotoreporterii cotidianului La Repubblica au realizat imagini spectaculoase, care surprind modul în care lava se scurge în mare, generând un joc de culori.

Sute de turişti aflaţi pe Insula Stromboli, situată în apropiere de Sicilia, în Marea Tireniană, s-au adunat pentru a urmări spectacolul coloristic creat de vulcan.

Autorităţile italiene au dat asigurări că situaţia este sub control, precizând că este vorba de o erupţie care nu necesită evacuarea populaţiei.

Sursa: Mediafax / Foto: Giovanni Isolino, AFP