Home » D:News » De ce ar trebui ca fiecare bărbat să consume şapte migdale pe zi?

De ce ar trebui ca fiecare bărbat să consume şapte migdale pe zi?

Autor: Marius Comper 08.14.2014
De ce ar trebui ca fiecare bărbat să consume şapte migdale pe zi?
Consumul zilnic de migdale contribuie la îmbunătăţirea calităţii spermei, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la un spital din oraşul italian Torino, informează dailymail.co.uk.

Autorii acestui studiu, cercetătorii de la Azienda Ospedaliera Citta della Salute e della Scienza din Torino, spun că bărbaţii care consumă zilnic cel puţin şapte migdale vor înregistra o îmbunătăţire a calităţii spermei, precum şi a numărului de spermatozoizi viabili.

La studiul cercetătorilor italieni au participat 100 de bărbaţi, care primeau la acest spital un tratament contra infertilităţii.

Voluntarii au fost împărţiţi în două grupuri: unul a primit în dietă un supliment zilnic de seminţe oleaginoase (nuci, alune, migdale, arahide); celălalt şi-a redus din dietă nivelul de grăsimi saturate, prin micşorarea cantităţilor de carne procesată şi produse lactate, şi şi-a crescut nivelul de grăsimi polinesaturate, prin alimente precum peştele gras şi seminţe.

Cercetătorii italieni spun că, de altfel, ambele strategii au ajutat la îmbunătăţirea calităţii spermei. Consumul de grăsimi polinesaturate are mai multe beneficii, care includ reducerea inflamaţiei din organism, responsabilă printre altele pentru scăderea calităţii spermei.

Surse: Mediafax, Daily Mail