Prima pagină D:News

Denumirea cătunului francez „Moarte Evreilor” va fi schimbată, la cererea Centrului Simon Wiesenthal

Ioana Bojan 08.14.2014 | ● Vizualizări: 146
Problema schimbării denumirii cătunului "Moarte Evreilor", cerută de Centrul Simon Wiesenthal, va fi înscrisă pe ordinea de zi a următorului Consiliu municipal din satul francez Courtemaux, a anunţat miercuri un oficial local, citat de AFP.     (Google Maps) + zoom
Galerie foto (1)

Problema schimbării denumirii cătunului "Moarte Evreilor", cerută de Centrul Simon Wiesenthal, va fi înscrisă pe ordinea de zi a următorului Consiliu municipal din satul francez Courtemaux, a anunţat miercuri un oficial local, citat de AFP.

"Ne vom ocupa de această problemă la începutul lui septembrie" şi vorm găsi un "nou nume pentru cătun", a declarat Serge Montagne, un adjunct al primarului acestui sat din Loiret, un departament situat la sud de Paris, confirmând o informaţie publicată de cotidianul La République du Centre.

Numele cătunului a "rămas în cadastru", a precizat Montagne, dar adresa celor câteva case din zonă este "drumul Louzouer la nivel poştal din 1992".

"Primarul intenţionează să înscrie pe ordinea de zi a următorului Consiliu municipal problema schimbării acestei denumiri în cadastru", a confirmat subprefectul de Montargis, Paul Laville.

Într-un mesaj adresat ministrului de Interne, Bernard Cazeneuve, Centrul Simon Wiesenthal, "şocat să descopere existenţa unui sat în Franţa numit oficial Moarte Evreilor", a cerut redenumirea lui.

În 1992, Mişcarea împotriva Rasismului şi pentru Prietenie între Popoare (MRAP) a efectuat aceeaşi cerere către primarul de la acea vreme, autorităţile prefectorale şi Ministerul de Interne.

Surse: Mediafax, AFPVox