Home » D:News » Ce scrii pe Facebook spune foarte multe despre tine. Cuvintele care îţi trădează personalitatea

Ce scrii pe Facebook spune foarte multe despre tine. Cuvintele care îţi trădează personalitatea

Publicat: 20.08.2014
Chiar dacă nu vă daţi seama, mesajele scrise pe Facebook spun multe despre personalitatea voastră.

Cercetătorii de la Universitatea Pennsylvania au realizat un studiu şi au aflat, cu ajutorul unor statusuri de pe Facebook, detalii despre sexul, vârsta şi chiar personalitatea utilizatorilor.

Analiza face parte din amplul studiu Wolrd Well-Being Project, menit să arate starea de spirit şi nivelul de fericire din mai multe state şi comunităţi.

Pentru studiu, utilizatorii Facebook au descărcat aplicaţia My Personality şi au făcut un test de personalitate.

Aplicaţia a monitorizat apoi statusurile pe care le scriau aceştia pe reţeau de socializare. Până acum, 75.000 de persoane au luat parte la această cercetare.

La final, aplicaţia selectează cuvintele care au o legătură mai strânsă cu sexul, vârsta sau caracterul persoanei care îl foloseşte, rezultând un set de cuvinte care sunt caracteristice, de exemplu, unei femei cu personalitate nevrotică.

Astfel, cercetătorii au aflat că introvertiţii folosesc foarte multe emoticoane, iar extrovertiţii spun des cuvinte precum „petrecere”, iubită/iubit” şi „da”.

Cuvintele folosite de introvertiţi şi de extrovertiţi    Cuvintele folosite de introvertiţi şi de extrovertiţi

Analizând deschiderea spre nou pe care o au sau nu utilizatorii, apare un alt set de cuvinte. Persoanele deschise spre nou sunt inteligente, curioase, creative, au imaginaţie şi sunt analitice.

Ele discută des despre „vise” şi „univers”, iar persoanele care nu au această deschidere utilizează frecvent prescurtări şi au multe greşeli de scriere.

Cuvintele folosite pe persoanele deschise spre nou şi de cei care nu au această deschidere    Cuvintele folosite pe persoanele deschise spre nou şi de cei care nu au această deschidere

Şi vârsta are o influenţă asupra cuvintelor folosite. Persoanele mai în vârsta vorbesc mai des despre „plictiseală” şi folosesc termenul de „vin”, în timp ce tinerii scriu despre „beţie”.

Persoanele fericite discută mult despre sport, gimnastică, iar cele triste despre oboseală şi plictiseală.

Nevroticii scriu foarte des cuvintele „sătul de…” şi „depresie”.

Sursa: The Atlantic

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase