Home » D:News » Ce mai rămâne ascuns? Satelitul WorldView-3 transmite imagini atât de detaliate, încât publicarea lor este ilegală (GALERIE FOTO)

Ce mai rămâne ascuns? Satelitul WorldView-3 transmite imagini atât de detaliate, încât publicarea lor este ilegală (GALERIE FOTO)

Publicat: 31.08.2014
WorldView-3, satelitul comercial extrem de puternic lansat în urmă cu 2 săptămâni, a început să transmită imagini. Acestea au o rezoluţie atât de înaltă, încât în ele se văd literalmente parbrizele maşinilor. Pentru ca imaginile să poată fi publicate, calitatea lor a trebuit redusă, deoarece legea nu permite publicarea unor imagini cu un asemenea grad de detaliu.

Satelitul „vede” cu o precizie de 30 de cm, suficientă pentru a distinge un vrej de tomate de un tufiş oarecare şi pentru a deosebi între ele tipurile de maşini. 

„Putem spune dacă e vorba despre o camionetă, un SUV sau o maşină obişnuită”, a spus, înainte de lansare, Kumar Navulur, director în cadrul DigitalGlobe, compania care operează satelitul.

Primele imagini publicate înfăţişează un aeroport din Madrid şi împrejurimile acestuia; în imagini sunt vizibile nu numai avioane, ci şi cărucioarele de bagaje. În împrejurimi, pot fi clar văzute şi numărate piscinele, maşinile, chiar şi copacii. 

Pentru a putea da publicităţii imaginile, DigitalGlobe a trebuit să le modifice, reducându-le rezoluţia, deoarece, din luna iunie, a devenit ilegal ca firmele să publice imagini cu rezoluţia mai mare de 40 cm. 

Anul viitor va fi permisă şi publicarea unor imagini mai detaliate, cu rezoluţia de 25 cm.

Sursa: GIGAOM

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase