Prima pagină D:News

Cum vă spionează aplicaţia Facebook Messenger? Avertismentul unui expert

Roxana Ruscior 09.11.2014 | ● Vizualizări: 1855
Cum vă spionează aplicaţia Facebook Messenger? Avertismentul unui expert      (Foto: Shutterstock) + zoom
Galerie foto (1)

Un expert în securitate informatică avertizează că aplicaţia Facebook Messenger pentru iOS poate spiona utilizatorii fără ca aceştia să bănuiască. Mai mult, aplicaţia este chiar mai performantă în acest sens, având mai mult cod de tip spyware, comparativ cu produsele destinate special supravegherii.

Potrivit lui Jonathan Zdziarski, aplicaţia Messengers stochează practic orice face un user în interiorul aplicaţiei, de la locurile în care atinge cu degetul ecranul până la orientarea fizică a dispozitivului (cât de des ţinem telefonul înclinat).

De asemenea, este măsurat chiar şi timpul petrecut în aplicaţia Messenger, faţă de timpul în care ea este deschisă în fundal.

Mai mult, „Facebook foloseşte anumite tehnologii puţin cunoscute, pentru a accesa numele reţelelor WiFi la care vă conectaţi. De asemenea, se pare că Facebook accesează chiar şi lista de programe care rulează în acel moment pe telefonul dumneavoastră”, precizează cercetătorul.

Potrivit lui Zdziarski, multe companii care dezvoltă softuri de supraveghere nu ştiu că este posibil un asemenea nivel de acces la informaţiile confidenţiale şi nu cunosc această tehnologie folosită.

Sursa: Motherboard