Home » D:News » Problemele din viaţa intimă pot fi semnul unor boli foarte grave. Iată de ce ar trebui să mergeţi la medic

Problemele din viaţa intimă pot fi semnul unor boli foarte grave. Iată de ce ar trebui să mergeţi la medic

Problemele din viaţa intimă pot fi semnul unor boli foarte grave. Iată de ce ar trebui să mergeţi la medic
Publicat: 17.09.2014
Chiar dacă la o vârstă mai înaintată problemele legate de viaţa sexuală sunt oarecum fireşti, există uneori semnale de alarmă, care pot arăta că de fapt impotenţa este semnul unor boli mult mai grave.

Dacă bărbaţii nu mai au nici măcar erecţiile involuntare matinale, ar trebui să meargă la un control medical, pentru că pot avea probleme serioase de sănătate. Iată ce afecţiuni pot determina impotenţa:

1. Hipertensiune arterială. Potrivit studiilor, unul din trei bărbaţi care suferă de hipertensiune nu ştie că are această boală. Impotenţa este, în acest caz, un semnal de alarmă. Arterele îmbătrânite devin mai înguste şi sângele circula mai greu, inima face mai mult efort şi astfel arterele care asigură irigarea cu sânge a penisului sunt afectate.

Există multe medicamente care pot trata hipertensiunea, dar efecte benefice pot fi obţinute şi prin schimbarea stilului de viaţă: mai multe exerciţii fizice şi mai puţină sare.

2. Boli cardiace. Stilul greşit de viaţă duce la creşterea nivelului de colesterol, care face arterele să devină mai groase şi astfel fluxul de sânge spre penis este redus.

Primele afectate sunt aceste artere, deci impotenţa poate fi primul semn al unei boli de inimă, care se va manifesta prin alte simptome abia 3 ani mai târziu, precizează cardiologul Graham Jackson. Şi colesterolul poate fi redus prin medicamente şi dietă corectă, deci bărbaţii trebuie doar să meargă la medic pentru acest control de rutină.

3. Diabetul. Această boală, dacă nu este diagnosticată şi tratată, va duce la distrugerea vaselor de sânge şi a nervilor, fapt care poate afecta inclusiv irigarea cu sânge a penisului, spune urologul Sudhanshu Chitale. Aproximativ 50% dintre diabetici suferă de disfuncţii erectile.

4. Prostată mărită. Această problemă apare la majoritatea bărbaţilor, după o anumită vârstă, şi poate duce la impotenţă. Glanda poate reveni la domensiuni normale prin tratamente care modifică nivelul de testosteron, hormonul care determină această creştere în dimensiuni.

5. Nivel prea scăzut de testrosteron. După vârsta de 75 de ani, nivelul acestui hormon începe să scadă în mod natural, dar uneori acesta este prea scăzut şi atunci apar problemele de erecţie.

Medicul poate afla foarte uşor nivelul de testosteron, printr-un simplu test de sânge, iar problema poate fi rezolvată prin tratament care va suplimenta acest hormon: tablete, injecţii sau geluri speciale.

Sursa: Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase