Home » D:News » Efectele cumplite ale drogului Krokodil, care devine tot mai popular în occident (FOTO)

Efectele cumplite ale drogului Krokodil, care devine tot mai popular în occident (FOTO)

Publicat: 22.09.2014
Un nou drog începe să facă ravagii în rândul consumatorilor din Statele Unite. A fost numit Krokodil, din cauza efectele cumplite pe care le are: duce la cangrene sau transformă pielea în ceva asemănător unor solzi verzi, ca ai unei reptile.

Primele cazuri au fost înregistrate anul trecut în Arizona, iar noul drog a venit din Rusia.

Krokodil, numit şi desomorfină, face carnea să putrezească din interior, pornind de la locul injecţiei, iar vasele de sânge se sparg. Consumatorii preferă acest drog pentru că are efecte rapide, analgezice şi sedative, fiind un derivat al morfinei.

Din păcate, popularitatea drogului în rândul toxicomanilor va creşte, pentru că este de trei ori mai ieftin ca heroina, în timp ce asigură aceleaşi efecte psihotrope.

Drogul este o combinaţie de opiu, codeină, ulei, alcool sau benzină, dar şi diluant, acid clorhidric şi fosfor provenit de pe beţele de chibrit. Amestecul este fiert şi apoi alcoolul sau benzina eliminate.

Având în vedere ingredientele din acest drog, este uşor de înţeles de ce o singură injecţie are efecte îngrozitoare asupra corpului, explică medicul Frank LoVecchio, de la Banner Poison Control Center din Arizona, care a investigat primii pacienţi din Statele Unite.

Desomorfina a fost sintetizată prima dată în Statele Unite anul 1932 şi patentată în 1934. A fost folosită un timp în Elveţia, sub numele Permonid şi avea un efect de 8-10 ori mai puternic decât morfina.

În Rusia a fost interzisă oficial în 1998, după ce a fost folosită ca analgezic, dar a putut fi cumpărată în continuare până în 2012.

ÎAici, cazurile de dependenţă s-au înmulţit alarmant din 2009 până în 2011, perioadă în care peste 2,5 milioane de oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Doar în anul 2011, autorităţile din Rusia au confiscat 65 de milioane de doze de Krokodil.

Sursa: Medical Daily

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase