Prima pagină D:News

Ce se întâmplă cu fantasticul proiect al „oraşului cu zero deşeuri” - Masdar City? (VIDEO)

Redactia Descopera.ro | 09.25.2014 | ● Vizualizări: 294
Masdar City, Emiratele Arabe Unite: un viitor oraş „verde” în plin deşert, la 17 km de Abu Dhabi.     Foto: Jan Seifert, CC BY 2.0 + zoom
Galerie foto (1)

În mijlocul deşertului, la 17 km de Abu Dhabi, se construieşte Masdar City, promovat drept un oraş ecologic, neutru ca amprentă de carbon, alimentat cu energie regenerabilă – prototipul oraşului sustenabil al viitorului. Cum arată el acum?

Construcţia este departe de fi gata, dar un grup de exploratori numit Quartier Libre a publicat recent un material video, înfăţişând stadiul în care se află proiectul. 

Masdar City este o arcologie, cum sunt numite aceste oraşe strict planificate, construite de la zero şi gândite pentru a opera într-un mod sustenabil. Construcţia a început în 2008, iar primele clădiri au fost ocupate în 2010. 

Oraşul ar urma să fie gata cândva între anii 2020 şi 2025 şi să fie locuit de 45.000-50.000 de oameni, alţi 60.000 urmând să vină să lucreze aici în cursul zilei.Însă, pentru moment, oraşul e încă un mare şantier, cu multe spaţii pustii şi secţiuni neterminate. 

Sursa: The Verge

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI