Prima pagină D:News

O tânără care suferea de scolioză s-a fotografiat înainte şi după operaţie. Transformarea este uimitoare (Galerie FOTO)

Roxana Ruscior 09.29.2014 | ● Vizualizări: 30934

Scolioza este o deformare a coloanei vertebrale, care ajunge să aibă forma literei S sau a literei C. Afecţiunea este deseori întâlnită la adolescenţi, iar în cazuri grave este necesară operaţia, pentru a îndrepta coloana şi pentru a opri agravarea bolii.

O tânără a decis să se opereze şi să arate cât de mult a ajutat-o această intervenţie, încurajându-i şi pe alţi suferinzi să ceară ajutorul medicilor.

În cazul adolescenţilor care au o coloană deviată cu doar 25-40 de grade, doctorii pot recomanda folosirea unei proteze speciale, care împiedica agravarea bolii. Este utilă mai ales pentru tinerii care sunt încă în proces de creştere şi dezvoltare.

Radiografia coloanei, înainte de operaţie    

După eliminarea protezei, de cele mai multe ori coloana rămâne doar puţin deformată, dar există riscul ca în timp să se curbeze la loc.

Operaţia este recomandată pentru cazuri foarte grave, când coloana este curbată la peste 50 de grade.

Radiografia coloanei, după intervenţie    

 

La scurt timp după operaţie    

Intervenţia va ajuta la îndreptarea coloanei, care, deşi nu va fi perfect dreaptă, va asigura bolnavului o poziţie normală şi va împiedica agravarea bolii. Cu cât coloana este mai flexibilă cu atât va fi mai reuşită operaţia.

Procedura durează între 4 şi 12 ore, iar durerea post-operatorie va fi destul de intensă la început. Dar după 3-4 zile pacientul poate fi externat şi poate merge normal.

La o lună după operaţie    

Recuperarea completă durează între 6 luni şi chiar 1 an de zile, dar rezultatul merită orice sacrificiu.

Sursa: Medical Daily