Prima pagină D:News

O operaţie de numai 6 minute i-a redat vederea unui om. Iată cum a sărbătorit momentul (VIDEO EMOŢIONANT)

Redactia Descopera.ro | 10.12.2014 | ● Vizualizări: 134
Printr-o operaţia ieftină şi de durată foarte scurtă, Winesi March, un fermier din Malawi care era complet orb, şi-a recăpătat vederea.      Credit foto: Rachel Palmer / Sightsavers + zoom
Galerie foto (1)

Winesi March, în vârstă de 69 de ani, din Malawi, era complet orb de 2 ani, după ce vederea i se deteriorase progresiv în ultimii 12 ani, din cauza cataractei apărute la ambii ochi. O operaţie care a durat doar 6 minute şi a costat doar 30 USD i-a redat vederea, iar familia a celebrat momentul printr-un cântec şi un dans de bucurie, chiar în salonul spitalului.

În urma operaţiei, Winesi March a reuşit să-şi vadă pentru prima dată nepotul de 18 luni, pe care nu-l văzuse niciodată până atunci. 

Winesi, care este fermier, a fost operat la spitalul Queen Elizabeth din Blantyre, Malawi, de către unul dintre foarte puţinii chirurgi oftalamologi ai ţării, în cadrul unui program internaţional derulat de organizaţia non-guvernamentală Sightsavers şi numit A Million Miracles

Organizaţia speră să strângă 30 de milioane USD pentru a opera de cataractă 1 milion de persoane din ţări în curs de dezvoltare, redându-le astfel vederea. 

Sursa: Mail Online