Home » D:News » Descoperire impresionantă în mormântul antic din nordul Greciei (FOTO)

Descoperire impresionantă în mormântul antic din nordul Greciei (FOTO)

Publicat: 13.10.2014
Arheologii care sapă la mormântul antic din Amphipolis, în nordul Greciei, au mai descoperit aici, pe lângă statuete, un mozaic deosebit de frumos.

Mozaicul acoperă podeaua uneo camere, are 3 metri lungime şi 4.5 metri lăţime. Prezintă un călăreţ cu o cunună de laur, care conduce un car şi alţi doi cai, dar şi pe zeul Hermes, zeu al negoţului şi ghid spre lumea subpământeană.

Podeaua este decorată cu mici pietricele colorate şi se află în antecamera funerară, unde arheologii cred că este îngropat un membru al familiei regale macedonene.

Zona din centrul mozaicului a fost distrusă, dar experţii au destule fragmente pentru a putea reconstitui modelul.

Ministerul Culturii din Grecia a anunţat că mozaicul datează din secoul al IV-lea î.e.n., adică din perioada în care a domnit celebrul rege Alexandru Macedon.
 

Detaliul al mozaicului descoperit în mormânt    (AFP PHOTO / GREEK CULTURE MINISTRY)Detaliul al mozaicului descoperit în mormânt

De aceea, ei cred că în mormânt se află chiar o rudă a acestuia, poate chiar mama sau soţia lui sau poate un general care a luptat alături de el.

În apropiere de Amphipolis, în localitatea Vergina, a fost descoperit în anii 1970 mormântul regelui Filip, tatăl lui Alexandru Macedon. Rămăşiţele acestuiau au fost analizate, iar identitatea regelui anunţată oficial vineri, de o altă echipă de cercetători.

Sursa: The Guardian

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase