Home » D:News » Câti ani pierdem din viaţă din cauza viciilor noastre? (Infografic)

Câti ani pierdem din viaţă din cauza viciilor noastre? (Infografic)

Publicat: 14.10.2014
Dacă vă gândiţi că o singură ţigară nu vă poate face rău, ei bine, un site a realizat un infografic prin care arată că astfel pierdeţi nu mai puţin de 14 minute din viaţă.

Site-ul Treatment4addiction.com a conceput un infografic, bazat pe date medicale, prin care arată cât timp pierde din viaţă un consumator, în funcţie de viciul său.

Astfel, un fumător care consumă zilnic 20 de ţigări pierde 10 ani din viaţă, iar un alcoolic 23 de ani.

Infograficul care arată cât pierde din viaţă un dependent, în funcţie de viciul pe care îl are    Infograficul care arată cât pierde din viaţă un dependent, în funcţie de viciul pe care îl are

Consumatorii de droguri puternice, cum este heroina sau metamfetamina, mor destul de tineri, în jurul vârstei de 38 de ani.

Câti ani pierde un consumator de heroină    Câti ani pierde un consumator de heroină

Doza zilnica pe care o consumă un dependent, conform acestui infografic, a fost calculată la 6,6 linii în cazul cocainei şi la 2.14 pahare de alcool pentru alcoolici.

Situaţia în cazul unui alcoolic    Situaţia în cazul unui alcoolic

O linie de cocaină taie 5 minute din viaţă, iar o pastilă de metadonă 13 ore.

Un fumător pierde aproximativ 13% din anii pe care i-ar avea de trăit dacă nu ar fuma    Un fumător pierde aproximativ 13% din anii pe care i-ar avea de trăit dacă nu ar fuma

Anii pierduţi de un consumator de metadonă    Anii pierduţi de un consumator de metadonă

Treatment4Addiction.com este un site destinat persoanelor dependente, care au nevoie de ajutor pentru a reveni la un stil de viaţă sănătos.

Sursa: Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase