Home » D:News » Atacul diavolilor roşii: calmari enormi au „agresat” un submarin (VIDEO)

Atacul diavolilor roşii: calmari enormi au „agresat” un submarin (VIDEO)

Atacul diavolilor roşii: calmari enormi au „agresat” un submarin (VIDEO)
Publicat: 15.10.2014
Într-o scenă ce aminteşte de poveştile marinăreşti despre monstrul Kraken ce ataca navele, un submarin al organizaţiei Greenpeace a întâlnit, în apele Mării Bering, doi calmari enormi, care s-au manifestat agresiv faţă de „monstrul artificial” care le încălcase teritoriul.

În timpul unei experdiţii subacvatice în Marea Bering, un submersibil Dual Deep Worker, în care se aflau doi scafandri din cadrul Greenpeace USA, a fost ţinta unor manifestări agresive din partea a două creaturi marine de mari dimensiuni – doi calmari Humboldt (Dosidicus gigas), , denumiţi popular şi „calmari jumbo” sau „diavoli roşii”.

Deşi mai mici decât rarul calmar uriaş, exemplarele acestei specii de calmari pot măsura totuşi până la 2 metri lungime şi cântăresc cca. 40 kg, iar tentaculele lor sunt echipate cu peste 100 de ventuze cu margini dinţate. Calmarii Humboldt trăiesc în apele Oceanului Pacific, la adâncimi de 200-700 metri, 

Despre această specie se crede că ar fi agresivă şi periculoasă pentru om, deşi nu se manifestă neprovocată. 

În cazul de faţă, oamenii de ştiinţă cred că animalele au devenit agitate din cauza luminilor puternnice ale submarinului şi au ripostat aruncând nori de cerneală şi semnalizând printr-o luminiscenţă albă şi roşie a corpului – un comportament despre care biologii cred că este implicat în comunicarea între indivizi. 

Sursa: Fox News

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase