Home » D:News » Barack Obama şi-a anulat toate deplasările ca să ia „măsuri agresive” împotriva Ebola

Barack Obama şi-a anulat toate deplasările ca să ia „măsuri agresive” împotriva Ebola

Barack Obama şi-a anulat toate deplasările ca să ia „măsuri agresive” împotriva Ebola
Publicat: 16.10.2014
Preşedintele american Barack Obama şi-a anulat toate deplasările programate pentru joi, aşa cum a procedat şi miercuri, pentru a se consacra gestionării crizei Ebola, după contaminarea unei a doua infirmiere în Texas, relatează AFP.

„Deplasările preşedintelui la Rhode Island şi la New York au fost anulate”, a anunţat Casa Albă într-un comunicat difuzat miercuri seara.

După o reuniune cu echipele însărcinate cu coordonarea răspunsului împotriva epidemiei de Ebola, Obama a dat asigurări că Statele Unite vor răspunde într-un mod „mult mai agresiv”, cu scopul de a evita înregistrarea de noi cazuri pe teritoriul american.

El a subliniat că lecţiile învăţate în cazul din Texas sunt transmise tuturor spitalelor şi clinicilor „din ţară” pentru a evita ca o situaţie asemănătoare să nu se producă în altă parte.

Un al doilea cadru medical de la spitalul din Texas unde s-a înregistrat primul caz de contaminare cu virusul Ebola din Statele Unite a contractat virusul febrei hemoragice.

La fel ca în primul caz, persoana contaminată este un cadru medical care s-a ocupat de cetăţeanul liberian Thomas Eric Duncan, infectat cu Ebola cel mai probabil în Liberia şi decedat pe 8 octombrie la Texas Health Presbyterian Hospital.

Această persoană s-a prezentat marţi cu febră la spital, unde a fost plasată imediat în regim de izolare.

Cu doar o zi înainte de apariţia primelor simptome ale bolii, femeia a zburat de la Cleveland la Dallas, călătorind într-un avion în care se mai aflau 132 de persoane.

Femeia infectată cu Ebola nu a manifestat niciun simptom în timpul zborului, potrivit echipajului, însă compania colaborează îndeaproape cu CDC pentru identificarea şi notificarea pasagerilor care au călătorit cu această cursă.

Totodată, compania precizează că avionul a aterizat la Dallas la ora locală 20.16 şi a rămas peste noapte în aeroport, aceasta fiind ultima cursă a aeronavei din ziua respectivă. După primirea notificării din partea CDC, în noaptea de luni spre marţi, avionul a fost curăţat în conformitate cu procedurile pentru astfel de situaţii înainte de a fi repus în funcţiune.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase