Home » D:News » Misiunea strict-secretă a avionului spaţial misterios, care a zburat pe orbită aproape 2 ani

Misiunea strict-secretă a avionului spaţial misterios, care a zburat pe orbită aproape 2 ani

Publicat: 21.10.2014
Misiunea strict-secretă a avionului spaţial misterios, care a zburat pe orbită aproape 2 ani
Avionul spaţial care a zburat pe orbita Pământului timp de aproape 2 ani a aterizat la baza aeriană Vandenberg din California. Aeronava X-37B aparţine Forţelor Aeriene Americane şi a înconjurat Terra timp de 675 de zile.

Anterior, alte două avioane spaţiale au fost trimise în misiuni similare, dar acesta din urmă a stat cel mai mult pe orbită.

Misiunile acestor aeronave sunt strict secrete, de aceea au şi apărut diferite ipoteze.

Una din cele mai vehiculate teorii este supravegherea, spionarea anumitor regiuni, cum este Orientul Mijlociu. Spre deosebire de sateliţi, un avion se poate deplasa mult mai uşor, dar se pune problema costului foarte mare al combustibilului necesar unei asemenea misiuni.

Conform altei teorii, avionul X-37B ar fi fost folosit ca să bombardeze din spaţiu anumite ţinte. Dar, pentru a atinge ţintele dorite, orbita aeronavei ar trebui să se modifice şi asta înseamnă cheltuieli şi mai mari pentru combustibil, care să asigure avionului energie necesară misiunii.

O altă variantă este că aeronava trebuia să bruieze activitatea altor sateliţi, a căror prezenţa îngrijorează autorităţile americane. Dar o asemenea misiune ar fi fost imediat descoperită, pentru că traiectoria aeronavei era foarte uşor de monitorizat.

Potrivit altei ipoteze, avionul ar fi trebuit să observe activitatea de pe staţia spaţială chineză, Tiangong-1, cu orbita căreia se intersecta. Dar acest lucru ar fi fost imposibil, pentru că orbitele celor două se intersectau la viteze foarte mari, făcând imposibilă orice observaţie.

O altă teorie interesantă susţine că avionul ar fi lansat pe orbita Terrei sateliţi de observare. Avionul a fost văzut zburând o dată la fiecare 4 zile deasupra unor anumite regiuni, prin urmare ar fi putut lansa sateliţi.

Sursa: Live Science

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase