Home » D:News » Cum îţi influenţează personalitatea anotimpul în care te-ai născut?

Cum îţi influenţează personalitatea anotimpul în care te-ai născut?

Cum îţi influenţează personalitatea anotimpul în care te-ai născut?
Publicat: 21.10.2014
Personalitatea oamenilor este influenţată de anotimpul în care s-au născut, cei născuţi vara fiind mai temperamentali, nativii din lunile de toamnă mai puţin depresivi, iar persoanele născute iarna fiind optimiste, potrivit unui studiu al cercetătorilor maghiari citat de dailymail.co.uk.

Cercetătorii maghiari au studiat 400 de persoane, corelând anotimpul în care s-a născut fiecare participant cu personalitatea sa, şi au ajuns la concluzia că oamenii născuţi în anumite perioade ale anului au o mai mare probabilitate de a avea anumite trăsături ale personalităţii.

Experţii spun că acest lucru este o consecinţă a faptului că anotimpurile influenţează anumite substanţe chimice din creier, cum sunt dopamina şi serotonina, hormoni care controlează starea de spirit.

Potrivit studiului, copiii născuţi vara sunt mai predispuşi la a suferi de schimbări bruşte ale dispoziţiei la maturitate. Pe de altă parte, persoanele născute primăvara tind să fie pozitive în atitudine, pline de energie şi optimiste.

De asemenea, studiul a descoperit că persoanele născute toamna suferă mai puţin de depresie, iar cele născute iarna se enervează mai greu.

„Analiza noastră a fost făcută pe 400 de persoane, cărora le-am corelat anotimpul în care s-au născut cu tipul de personalitate. În esenţă, s-ar părea că data naşterii poate creşte sau descreşte riscul privind dezvoltarea unor tulburări de personalitate mai târziu, în timpul vieţii. În prezent, cercetăm dacă există sau nu markeri genetici legaţi de anotimpul naşterii şi starea de spirit predominantă”, a declarat Xenia Gonda, autoarea principală a studiului prezentat duminică la Berlin, la conferinţa anuală a Colegiului European de Neuropsihofarmacologie (ECNP).

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase