Home » D:News » Una din cele mai izolate ţări din lume, promovată prin imagini publicate prin Google Street View

Una din cele mai izolate ţări din lume, promovată prin imagini publicate prin Google Street View

Una din cele mai izolate ţări din lume, promovată prin imagini publicate prin Google Street View
Publicat: 24.10.2014
Compania Google a publicat, joi, ca parte a serviciului Street View, imagini în premieră din Regatul Bhutan, de la poalele munţilor Himalaya, oferind privelişti care includ mănăstirile montane şi râurile micului stat puţin cunoscut din Asia central-sudică, transmite AFP.

Regatul Bhutan, care şi-a construit renumele mai ales pe baza „fericirii naţionale brute”, promisă ca o metodă de dezvoltare alternativă, a fost, pentru mult timp, una dintre cele mai izolate ţări din lume.

Micul stat situat la nord de Bangladesh a respins mult timp tehnologiile moderne de comunicaţii, ridicând interdicţia privind adoptarea televiziunii abia în 1999 şi se protejează împotriva influenţelor exterioare limitând turismul.

Într-un gest rar de deschidere, guvernul acestui stat a permis totuşi gigantului online Google fotografierea peisajelor extraordinare ale ţării, de la bordul vehiculelor serviciului Street View şi publicarea imaginilor pe internet.

„Cea mai mare parte a guvernelor apreciază Street View, pentru că le permite să promoveze turismul”, a declarat pentru AFP Divon Lan, unul dintre responsabilii de proiect.

„În Bhutan, contextul a fost foarte diferit. Mai clar, întrebarea era «cum să facem cunoscut Bhutanul fără să atragem mulţimi de turişti care vin să bulverseze şi să ne murdărească cultura?»”, a mai spus Divon Lan.

În martie 2013, o maşina a Google a început o călătorie de 3.000 de kilometri. Autoturismul, dotat cu un braţ montat pe capotă, purtând un sistem cu 15 camere foto, a realizat fotografii care permit o panoramă de 360 de grade.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase