Home » D:News » Aproximativ 10% dintre turiştii din România fură diferite obiecte din hoteluri

Aproximativ 10% dintre turiştii din România fură diferite obiecte din hoteluri

Aproximativ 10% dintre turiştii din România fură diferite obiecte din hoteluri
Publicat: 31.10.2014
Circa 10% dintre turiştii din pensiunile şi hotelurile din România pleacă acasă cu obiecte din unităţile de cazare - prosoape, tacâmuri, telecomenzi sau articole mai puţin obişnuite, precum furtunul de stins incendiul sau ghivecele cu flori, arată un studiu al portalului de rezervări HotelGuru.ro.

„Cel mai frecvent, unităţile de cazare se confruntă cu lipsa unor obiecte precum prosoapele (73% din cazurile în care turiştii pleacă acasă cu obiectele hotelului), tacâmurile (44%), telecomanda (22%), obiecte sanitare (10%) sau alimente/băuturi din mini-bar, nedeclarate de turişti atunci când se decazează (27%).

Lista obiectelor «împrumutate» de turişti conţine şi: halatul de baie, lenjeria de pat, cheia de la cameră, jardiniere şi ghivece cu flori, papuci, iar unul dintre respondenţii studiului a declarat chiar că a avut un turist care a plecat acasă cu furtunul de stins incendiul”, se arată într-un comunicat al platformei.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 140 de hotelieri din România, care au răspuns online, în octombrie, la întrebările dintr-un chestionar.

Majoritatea respondenţilor au afirmat că sesizează lipsa unor obiecte după plecarea clientului în aproximativ 10% din cazuri. Doar trei dintre cei chestionaţi au spus că se confruntă cu această situaţie în 51-75% din cazuri.

Printre cele mai valoroase obiecte dispărute se număra uscătoarele de păr, halate de baie, o tavă din inox, dar şi tablouri şi obiecte artizanale, astfel că valoarea totală a daunelor avute în acest an poate ajunge la 2.000 – 2.500 de lei pe unitate hotelieră, potrivit sursei citate.

„Pe lângă obiectele lipsă, managerii de hoteluri şi pensiuni sunt, uneori, şi martorii unor evenimente mai puţin obişnuite. De exemplu, printre evenimentele relatate se număra şi cazul unui turist care a plecat fără să achite, pe uşa de la balcon, luând şi cheia cu el sau al unora care au înlocuit toate becurile cu led din apartament cu unele cu incandescenţă”, se arată în comunicat.

Cei mai mulţi hotelieri declară că în cazul în care observă că a dispărut ceva nu fac nimic, deoarece este riscul afacerii (63,3% dintre cazuri), iar 26% dintre aceştia contactează clientul pentru a-şi recupera obiectele. Cei mai mulţi ţin o evidenţă a clienţilor care le-au provocat daune pentru a nu-i mai caza pe viitor.

Turistul căruia i se reclamă lipsa unor obiecte din camera în care a fost cazat, refuză de cele mai multe ori să recunoască, declară majoritatea respondenţilor. Doar 10 manageri au susţinut că turiştii recunosc şi restituie sau plătesc daunele.

HotelGuru.ro, parte a grupului Szallas.hu din Ungaria, este un portal de rezervări online care are listate 1.700 de unităţi de cazare româneşti din totalul celor peste 51.000 de unităţi de cazare din întreaga Europă afişate pe site.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase