Home » D:News » Există un alt fel de a rămâne în formă, în afară de exerciţiul fizic? Oamenii de ştiinţă au descoperit unul

Există un alt fel de a rămâne în formă, în afară de exerciţiul fizic? Oamenii de ştiinţă au descoperit unul

Autor: Mihaela Stanescu 11.03.2014
Există un alt fel de a rămâne în formă, în afară de exerciţiul fizic? Oamenii de ştiinţă au descoperit unul
Gândirea pozitivă îi ajută pe oameni să rămână activi şi în formă fizică bună la vârste mai înaintate, au descoperit cercetătorii.

Expunerea subliminală la stereotipuri pozitive legate vde înaintarea în vârstă are ca efect o sănătate fizică mai bună, a rezultat în urma unui studiu pe 100 de persoane din SUA cu vârsta medie de 81 de ani.

Participanţii au fost împărţiţi în 4 grupuri.

Unul a fost „alimentat” cu mesaje pozitive legate de înaintarea în vârstă, sub forma unor cuvinte precum „vioi” sau „creativ”, ce apăreau pe un ecran, dar atât de repede încât participanţii le percepeau doar subconştient; creierul le înregistra, dar subiecţii nu erau conştienţi de faptul că le citiseră.

Ceilalţi participanţi au fost rugaţi să scrie eseuri despre persoane în vârstă şi active.

După 3 săptămâni, membrii acestui grup mergeau, îşi păstrau echilibrul şi se ridicau de pe scaun cu mai mare uşurinţă decât membrii celuilalt grup, care nu fuseseră expuşi la mesaje pozitive.

Cei din primul grup prezentau, de asemenea, îmbunătăţiri psihologice: întărirea stereotipurilor pozitive şi slăbirea stereotipurilor negative legate de îmbătrânire, iar aceste schimbări se reflectau în felul în care persoanele se percepeau pe ele însele.

Studiul a fost realizat de specialişti de la Yale University şi University of California, Berkeley, iar rezultatele au fost publicate în Psychological Science.

Încă şi mai interesant e faptul că mesajele subliminale pozitive s-au dovedit mai eficiente decât efectul a 6 luni de exerciţii fizice, efect care fusese constatat într-un studiu anterior. 

Sursa: Mail Online