Home » D:News » Esplanada Sfinxului va fi redeschisă, după ce a fost restaurată

Esplanada Sfinxului va fi redeschisă, după ce a fost restaurată

Esplanada Sfinxului va fi redeschisă, după ce a fost restaurată
Publicat: 10.11.2014
Egiptul se pregăteşte să redeschidă pentru turişti esplanada din faţa Sfinxului, unul dintre cele mai vizitate monumente de pe planetă, după încheierea lucrărilor de restaurare a acesteia, care au durat aproape patru ani, au anunţat duminică autorităţile din această ţară, informează AFP.

„Esplanada Sfinxului va fi deschisă pentru prima dată după debutul lucrărilor de restaurare”, a declarat ministrul pentru Antichităţi, Mamoduh al-Damati, cu ocazia unei vizite în acest sit arheologic, în care se află şi piramidele din Giza, la sud-vest de Cairo.

Ministrul pentru Antichităţi a adăugat că Piramida lui Menkaura – cea mai mică dintre cele trei din Giza – va fi redeschisă pentru public în cursul zilei de luni, după lucrări de restaurare care au durat trei ani.

Lucrările de restaurare a Sfinxului au fost demarate în principal pentru a înlocui o serie de blocuri de piatră fisurate din partea stângă a edificiului şi pentru a renova, cu ajutorul unui material care protejează împotriva eroziunii, impozanta statuie cu corp de leu şi cap de om, a explicat Mohammed al-Saidi, directorul lucrărilor.

„După ce esplanada va fi deschisă, turiştii vor putea să meargă în jurul Sfinxului”, a adăugat el, precizând că data la care esplanada va fi deschisă pentru public nu a fost încă fixată.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase