Home » D:News » Ce fel de relaţie intimă preferă femeile? Cercetătorii au aflat răspunsul

Ce fel de relaţie intimă preferă femeile? Cercetătorii au aflat răspunsul

Publicat: 12.11.2014
Ce fel de relaţie intimă preferă femeile? Cercetătorii au aflat răspunsul
Un studiu recent a vrut să afle care este legătura între sex şi dragoste. Sunt mai plăcute aventurile de o noapte, sau relaţiile intime în cadrul unui cuplu unde partenerii se iubesc foarte mult?

Cercetătorii de la Universitatea Penn State au chestionat 95 de femei heterosexuale cu vârsta între 20 şi 68 de ani. Dintre acestea, doar 18 au spus că sentimentele nu contează prea mult într-o relaţie sexuală.

Cele mai multe au declarat că iubirea este importantă pentru o experienţă sexuală mai bună.

Astfel, cercetătorii au aflat că pentru femei iubirea nu asigură numai o satisfacţie mai mare în relaţie, ci şi o plăcere sexuală mai mare.

Când iubesc şi sunt iubite, femeile sunt mai încrezătoare în ele şi simt că este normal să facă sex, precizează Beth Montemurro, professor de sociologie. Astfel, sexul devine o formă de exprimare a iubirii.

Aşa cum au arătat studii anterioare, sexul are un impact benefic asupra sănătăţii, reduce stresul, durerea şi îi face pe parteneri mai fericiţi.

Multe femei se îndrăgostesc după ce fac sex, iar acest lucru poate fi explicat prin modul în care funcţionează creierul uman. Dorinţa sexuală şi dragostea romantică provin din aceeaşi regiune cerebrală – cortexul insular.

Prin urmare, sexul şi iubirea sunt strâns legate, iar lipsa sentimentului va duce la o experienţă sexuală mai puţin plăcută.

Concluzia studiului a fost prezentată în cadrul Annual Meeting of the American Sociological Society.

Sursa: Medical Daily

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase