Home » D:News » 8 reguli stricte pentru stewardesele Malaysia Airlines. Ce trebuie să facă înainte de fiecare cursă?

8 reguli stricte pentru stewardesele Malaysia Airlines. Ce trebuie să facă înainte de fiecare cursă?

Publicat: 16.11.2014
8 reguli stricte pentru stewardesele Malaysia Airlines. Ce trebuie să facă înainte de fiecare cursă?
Femeile care vor să fie stewardese trebuie să îndeplinească multe cerinţe legate de aspectul fizic şi comportament, dar anumite companii aeriene sunt mai pretenţioase decât altele.

De exemplu, pentru a face parte din echipa Malaysia Airlines, companie afectată în ultimele luni de două tragedii aviatice, standardele sunt foarte înalte.

Chang Chin Kwang, director la Malaysia Airlinesc, spune că tinerele care se ocupă de servirea pasagerilor se pregătite în mod deosebit înainte de fiecare cursă.

1. Trebuie să fie slabe. De două ori pe an, stewardesele  trebuie să facă un test pentru măsurarea Indicelui de Masă Corporală. Limitele acceptate sunt de 22-25 pentru femei şi 25-28 la bărbaţi.

Dacă aceste cifre sunt depăşite, angajaţii trebuie să fie testate lunar, până când vor reuşi să revină la silueta dorită. Dacă nu pot să slăbească, ele vor primi un concediu de 2 săptămâni ca să poată ţine dietă.

2. Să meargă la fel ca un fotomodel. Toate stewardesele trebuie să înveţe cum să meargă atunci când poartă uniforma, mai ales când trec prin aeroport. De aceea, compania aeriană are un centru de pregătire dotat cu un podium şi cu oglinzi, pentru ca tinerele să exerseze şi să înveţe stilul corect de mers.

3. Femeile, dar şi bărbaţii care sunt însoţitori de zbor, au camere speciale, unde îşi aranjează coafură şi se machiază înainte de fiecare zbor.

Părul trebuie să fie tuns scurt sau prins deasupra gulerului, doar în anumite coafuri acceptate. Bărbaţii trebuie să fie atent bărbieriţi, să aibă perciunii scurţi şi părul din nas tăiat.

4. În privinţa machiajului, stewardesele trebuie să folosească cel puţin 3 culori pentru conturarea ochilor, asortate cu uniforma. Cele care au coşuri sau alte imperfecţiuni ale tenului trebuie să folosească şi fond de ten.

5. Pentru perioadele petrecute în tranzit de însoţitorii de zbor există reguli clare de comportament la hotel şi restaurant, ei fiind învăţaţi să respecte eticheta la masă.

6. Accesoriile pe care le poartă angajaţii Malaysia Airlines trebuie să fie discrete. Ceasul nu trebuie să depăşească 1,5 cm în diametru pentru femei şi 1,8 cm la bărbaţi. Nu sunt acceptate decât cel mult două inele, care nu pot fi purtate însă pe un singur deget sau pe degete alăturate.

7. Atunci când vorbesc, însoţitorii de zbor sunt sfătuiţi să folosească accentul lot natural, nu să imite accentul englezesc, care ar putea da impresia de falsitate.

8. Înainte de fiecare îmbarcare, întregul echipaj este controlat de un oficial al companiei aeriene, responsabil cu eticheta.

Sursa: Business Insider

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase