Home » D:News » Cum se tratează românii cu antibiotice

Cum se tratează românii cu antibiotice

Publicat: 19.11.2014
Cum se tratează românii cu antibiotice
Unu din doi pacienţi români nu respectă tratamentul corect cu antibiotice, arată un studiu realizat de compania farmaceutică Sandoz.

Potrivit cifrelor furnizate de Sandoz:

  • peste 34% dintre pacienţii români care urmează un tratament cu antibiotice uită să ia cel puţin o doză pe parcursul terapiei
  • doar 32,6% respectă cu stricteţe intervalul de administrare a dozelor
  • după trei zile mai mult de jumătate renunţă sau nu mai respectă tratamentul 

„Aceste prime două greşeli sunt cel mai frecvent întâlnite în rândul pacienţilor, la care se adaugă şi faptul că după 3 zile de administrare, doar 44% dintre pacienţi mai respectă tratamentul prescris. Restul ori renunţă complet la medicaţie, ori nu mai respectă intervalul de administrare. Conform statisticilor, în medie, fiecare român a urmat în ultimele 12 luni un tratament cu antibiotice”, arată producătorul de medicamente Sandoz.

Potrivit sursei citate, administrarea incorectă duce la apariţia bacteriilor rezistente la antibiotice, iar afecţiunea poate dura mult mai mult sau pot apărea complicaţii serioase, fiind necesar un tratament mult mai lung şi adesea mult mai costisitor. În unele cazuri grave, bacteriile rezistente la antibiotice pot duce chiar la decesul pacientului.

Comportamentul individual îi afectează şi pe cei din jur, pentru că bacteriile rezistente la antibiotice rămân în organism sau pot fi transmise şi altor persoane, chiar dacă acestea nu au luat nici un antibiotic. De aceea, atunci când se primeşte o prescripţie cu antibiotice de la doctor trebuie respectat cu stricteţe numărul de administrări prescrise, intervalul orar dintre acestea şi durata tratamentului”, mai arată Sandoz.

18 Noiembrie este ziua când la nivel european se atrage atenţia asupra consumului de antibiotice şi utilizării corecte a acestora.

Sandoz, divizia de produse farmaceutice generice a grupului elveţian Novartis şi lider global în antibiotice, deţine o fabrică de antibiotice şi în România, la Târgu Mureş. Până în prezent, Novartis a investit 40 milioane euro în România şi are în plan investiţii de 13 milioane euro în 2014-2015 în dublarea capacităţii de producţie.

Potrivit companiei, antibioticele Sandoz tratează anual 66 milioane de pacienţi cu infecţii bacteriene, din peste 125 ţări.

Sursa: MEDIAFAX

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase