Prima pagină D:News

Ajutor pentru Raisa

Redactia Descopera.ro | 11.26.2014 | ● Vizualizări: 133

Este vorba de unul dintre cele mai grave cazuri de spina bifida din lume: RAISA BIANCA ASANDEI, din Oradea, născuta la Spitalul Academic Wilhelmina Kinderziekenhuis din Utrecht, pe 13 august 2014.

După o sarcină normală, părinţii au aflat, cu şase zile înainte de naştere, că Raisa este grav bolnavă, iar diagnosticele puse de medicii de acolo au fost devastatoare pentru cei doi părinţi:

1. Hidrocefalie (exces de lichid cefalorahidian)

2. Spina bifida (spatele deschis şi toata coloana despicată)

3. Malformaţia Arnold Chiari (creierul mic este deplasat în jos, mai exact la cele 3 vertebre de sus, cauzând presiune mare şi probleme de respiraţie – micuţa uită uneori să respire, în somn)

4. Tendoane subdezvoltate la mânuţa dreaptă, ceea ce împiedică deschiderea totală a palmei.

5. Paralizie completă de la nivelul stomacului în jos, cu imposibilitatea de a urina singură (necesită cateterizare din trei în trei ore).

Încă de la început medicii din Utrecht nu i-au dat multe şanse Raisei, apreciind că micuţa reprezintă unul dintre cele mai severe cazuri din lume. Au operat-o imediat, pentru a acoperi coloana expusă, şi au montat un dispozitiv care să ajute la drenarea excesului de lichid din cutia craniana în abdomen.

În acest moment, părinţii Raisei duc o luptă incredibil de dură pentru a strânge banii necesari întreţinerii lunare a bebeluşului (tratamente, sonde, analize), care se ridică la 1.300 de euro, iar cea mai recentă lovitură primită este cea a facturilor venite de la spitalul din Olanda, în valoare de 30.000 de euro, cu termen de plată de 30 de zile.

Pentru susţinerea Raisei au fost înfiinţate grupurile de suport de pe Facebook  „O licitaţie, o şansă pentru Raisa” şi „O şansă pentru Raisa”, precum şi o pagină de wordpress la a cărei rafinare se lucrează în aceste momente.

https://www.facebook.com/groups/1452878411645275/?fref=nf

https://www.facebook.com/pages/O-sansa-pentru-Raisa/557658494335201

https://ajutorpentruraisa.wordpress.com/2014/11/03/povestea-raisei-nu-e-fila-de-basm/

 

Articole apărute despre Raisa:

http://micaminune.wordpress.com/2014/11/18/o-sansa-pentru-raisa/

http://www.ebihoreanul.ro/stiri/ultima-or-31-1/o-fetita-de-3-luni-are-nevoie-de-o-minune-ajutati-o-pe-raisa--117859.html

 

Părinţii Raisei pot fi contactaţi la numărul de telefon 0748493971 (Alex Asandei).

Aici găsiţi actele de la spitalul din Olanda, precum şi facturile primite de la acesta.

 

Va mulţumim anticipat pentru sprijin şi implicare!

Tag-uri: ajutor | oradea | raisa | apel umanitar