Home » D:News » Primii 5 ani de EcoAtitudine!

Primii 5 ani de EcoAtitudine!

Publicat: 09.12.2014
Cea mai amplă campanie de educaţie ecologică şi mediu din România „EcoAtitudine=Responsabilitate, Informaţie, Acţiune”, a ajuns la final, după un maraton de mai bine de două luni în slujba unui mediu sănătos. 62.468 de elevi din şcolile româneşti s-au întrecut în colectarea cât mai multor kilograme de deşeuri, sortate pe tipuri de catogorii: plastic, hârtie şi carton.

Campionii reciclării au fost premiaţi cu laptop-uri, camere foto, imprimante, tablete, smartphone-uri şi ghiozdane cu rechizite, în cadrul a două festivităţi, care au avut loc la sfârşitul lunii noiembrie, una la Bucureşti, cealaltă, la Deva.

A doua etapă a campaniei EcoAtitudine 2014 a fost definită de trei parametri importanţi:

– numărul dublu de elevi (62.468), precum şi numărul dublu de şcoli (111) implicate în campanie, faţă de oricare altă etapă de până acum;

– numărul concursurilor pus la dispoziţie elevilor;

– numărul de premii pus la bătaie, peste 60.   

Reciclarea EcoAtitudine”, „Agentul EcoAtitudine”, „Mugur de Verde” şi „Ia atitudine, fii eco” sunt cele patru concursuri lansate de EcoAtitudine la începutul acestei a II-a etape, unde aceştia s-au putut exprima, crea, dar mai ales au putut colecta selectiv deşeuri pentru reciclare. 

 Lista câştigătorilor este disponibilă pe pagină oficială a campaniei www.ecoatitudine.eu   

Campania EcoAtitudine, este gândită în aşa fel, încât pe parcursul a zece ani de desfăşurare, 2010-2020, să dezvolte atitudini responsabile faţă de mediul înconjurător.

Scopul acestui proiect este implicarea a peste 1.000.000 de elevi şi profesori din România.

Parteneri EcoAtitudine: Stericycle România SRL, GreenWEEE International SA, SC PETROTEL-LUKOIL SA Ploieşti, Prospecţiuni SA, Apa Nova Bucureşti SA, Eco Sud SA, Hobas Pipe Systems SRL, Compania de Apă Buzău SA, Evolio, Asociaţia Română de Salubritate.

Partener media oficial: Infomediu Europa

Parteneri media: Itsy Bitsy FM, Argeş Media, BUZZ Camp, Sfatul Părinţilor, CSR Evolution, OPINIA, Descoperă.ro, Curierul Naţional, 7 seri, Jurnalul de Ilfov, Jurnal de Argeş, Urbankid.ro, Jurnalul de afaceri, România Pozitivă, Business Forum, Revista Salubritatea, Universul Argeşean, Criterii Politice.

Mulţumim partenerilor şi prietenilor noştri, care împreună cu noi îşi doresc să se implice în crearea unei lumi mai bune şi mai curate!

Mai multe informaţii sunt disponibile pe site-ul oficial al campaniei: www.ecoatitudine.eu sau pe pagina oficială de facebook: „ECOATITUDINE OFICIAL”

Pentru mai multe detalii

Cosmina MIHAI,

Asistent Manager Proiect EcoAtitudine

0218.919.598; 0737.168.832

[email protected]

[email protected]

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase