Home » D:News » Acest copac este unic în lume. Cum se explică aspectul său bizar?

Acest copac este unic în lume. Cum se explică aspectul său bizar?

Publicat: 11.12.2014
Acest copac este unic în lume. Cum se explică aspectul său bizar?
În regiunea italiană Piemonte, pe o câmpie dintre oraşele Grana şi Casorzo creşte un copac ciudat: un cireş se dezvoltă pe trunchiul unui dud.

Altoirea unor copaci pe alţi copaci este ceva firesc, dar un copac mare, perfect dezvoltat în vârful unui copac de alt soi este totuşi ceva neobişnuit.

Cireşul este un epifit, adică un copac care nu creşte asemeni unui parazit pe un alt pom, pentru că el îşi ia nutrienţii necesari din aer, din apa de ploaie şi din resturile din jur, nu din planta care îl găzduieşte.

De obicei, aceşti copaci sunt mici, bolnavi şi trăiesc foarte puţin, dar acest exemplar este foarte puternic şi bine dezvoltat, asemeni unui cireş normal. El nu prezintă niciun semn de boală.

Nimeni nu ştie cum a apărut copacul bizat pe câmpia Bialbero de Casorzo, nefiind vorba de o altoire realizată de om. Localnicii cred că o pasăre a scăpat din cioc o sămânţă de cireş pe trunchiul dudului.

Apoi cireşul şi-a extins rădăcinile spre sol prin trunchiul gol pe dinăuntru al dudului.

Ramurile acestui dublu copac se întind pe o lăţime de 5 metri. Pentru că existenţa altor copaci de acest fel nu a fost deocamdată confirmată, acesta rămâne cel mai impresionant exemplar de copac dublu din lume.

Sursa: Science Alert

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase