Home » D:News » Record insolit: doi profesori americani au petrecut 73 de zile sub apă (VIDEO)

Record insolit: doi profesori americani au petrecut 73 de zile sub apă (VIDEO)

Publicat: 17.12.2014
Record insolit: doi profesori americani au petrecut 73 de zile sub apă (VIDEO)
Doi profesori au doborât recordul pentru cea mai îndelungată perioadă petrecută sub apă, rămânând 73 de zile într-un hotel subacvatic din largul Arhipelagului Florida Keys, în cadrul unei acţiuni care a vizat sensibilizarea comunităţii internaţionale faţă de programele de protejare a oceanelor.

„Am ieşit din apă! Timp total: 73 de zile, două ore şi 34 de minute”, a anunţat pe site-ul său Roane State Community College din statul american Tennessee, unde predau profesorii Bruce Cantrell şi Jessica Fain, informează AFP.

Bruce Cantrell, în vârstă de 63 de ani, şi Jessica Fain, în vârstă de 25 de ani, s-au mutat pe 3 octombrie în hotelul subacvatic Jules’ Undersea Lodge, aflat la o adâncime de opt metri în laguna Key Largo, din care au ieşit abia luni.

Precedentul record era deţinut de americanul Richard Presley, care a rămas 69 de zile sub apă, din mai până în iulie 1992, tot în laguna Key Largo.

Cei doi profesori au predat din acel hotel submarin cursuri săptămânale despre explorarea şi conservarea mărilor şi au primit în vizită diverşi oameni de ştiinţă şi experţi, inclusiv pe astronautul american Buzz Aldrin, al doilea om care a păşit pe Lună.

Potrivit universităţii Roane State, experimentul a reprezentat „o experienţă educativă unică”.

Experimentul a avut loc la doar câteva luni după ce oceanograful Fabien Cousteau a petrecut toată luna iunie într-un laborator submarin în largul coastelor Floridei, alături de alţi cercetători, pentru a aduce un omagiu bunicului său, celebrul explorator şi documentarist Jacques-Yves Cousteau, decedat în 1997, care petrecuse la rândul său 30 de zile sub apă.

Sursa: MEDIAFAX

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase