Home » D:News » Ce efect au alimentele fast food asupra creierului copiilor?

Ce efect au alimentele fast food asupra creierului copiilor?

Ce efect au alimentele fast food asupra creierului copiilor?
Publicat: 22.12.2014
Copiii care consumă cantităţi mari de fast food au rezultate mai proaste la testele de matematică, ştiinţe şi citire, sugerând că un consum ridicat de alimete de acest tip „încetineşte” funcţionarea creierului.

Una dintre ipotezele explicative este aceea că o alimentaţie bogată în produse de tip fast food furnizează organismului un conţinut prea scăzut de fier, ceea ce ar avea efecte negative asupra dezvoltării anumitor procese la nivelul creierului.

Conform unei alte ipoteze, conţinutul mare de zaharuri şi grăsimi dintr-o dietă bogată în fast food ar avea impact negativ asupra proceselor legate de învăţare.

Un studiu legat de efectele alimentaţiei fast food a fost realizat recent la Ohio State University; cercetătorii urmăreau să elucideze relaţia dintre acest tip de alimentaţie şi obezitatea infantilă, dar au descoperit şi o altă corelaţie: dieta bogată în alimente tip fast fod are efecte negative în ceea ce priveşte  rezultatele şcolare.

Cercetătorii au analizat alimentaţia a 8500 de copii americani, la vârsta de 10 ani, iar după 3 ani au analizat rezultatele la învăţătură ale acestora. 

La testele de ştiinţă, copiii care mâncau zilnic alimente de la restaurantele fast food au obţinut un scor mediu de 79 de puncte, comparativ cu un scor mediu de 83 de puncte, obţinut de cei care nu mâncau niciodată asemenea alimente. Rezultate similare au fost obţinute şi în ceea ce priveşte testele de lectură şi testele la matematică. 

Sursa: Mail Online

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase